Tästä elokuvasta on yllättäen noussut vientituote – Kansainvälinen noste jatkuu: nyt vuorossa Aasian suurin festivaali

Ensin valloitetaan Eurooppa, sitten Aasia.

Viime lauantaina yleisöpalkinnon Venetsian elokuvajuhlilla voittanut Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on valittu lokakuussa järjestettävän Busan International Film Festivalin ohjelmistoon.

Aasian suurin elokuvafestivaali järjestetään Etelä-Korean Busanissa 6.-10.lokakuuta.

– Tuntuu hyvältä, että elokuva ja sen tarina tuntuu universaalisti koskettavan niin monia. On myös hienoa päästä Busaniin, se lieneekin ainoa Aasian isoista festivaaleista, missä It’s Alive Filmsin elokuvia ei vielä ole nähty, elokuvan tuottaja Jani Pösö kertoo.

– On iso saavutus päästä mukaan elokuvafestivaalille, jonka ohjelmistoon valitaan vain eurooppalaisen elokuvan parhaimmistoa. Olen itse ollut kerran Busanissa ja festivaalin mittasuhteet ovat käsittämättömät. Siellä näytetään elokuvia kymmenille tuhansille katsojille suuressa ulkoilmateatterissa sekä lukuisissa teattereissa ympäri kaupunkia. Busanin ohjelmistoon pääsy enteilee elokuvalle menestyksekästä vientiä, sanoo Suomen elokuvasäätiön kulttuuriviennin koordinaattori Jenni Domingo.

Teemu Nikin ohjaama Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on rakkaustarina ja jännitysdraama, jossa sairauseläkkeellä vuodesta 2013 ollut ammattinäyttelijä Petri Poikolainen tekee elämänsä roolin kotinsa vankina olevana miehenä.

Elokuva sai Suomen ensi-iltansa viime viikon perjantaina.

Ylistäviä arvioita kotimaan mediassa saaneen elokuvan ensimmäinen kansainvälinen ensi-ilta on tämän viikon perjantaina Italiassa.

Katso elokuvan traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat