Tätä ei näytetty teattereissa – Jim Carrey Aivoraiskaajana

Komediassa The Incredible Burt Wonderstone näyttelee kaksi suurta tähteä, Steve Carell ja Jim Carrey, mutta se jäi silti meillä vaille teatterilevitystä ja ilmestyi suoraan dvd:nä ja blu-rayna.

Taikuri Burt Wonderstone (Carell) ja hänen yhteistyökumppaninsa Anton Marvelton (Steve Buscemi) ovat esittäneet lapsesta asti taikatemppuja yhdessä. He ovat nauttineet pitkään menestyksestä Las Vegasissa, mutta suosio on hiipumassa. Aika on ajanut perinteisten taikurien ohi, ja Carreyn esittämä Aivoraiskaajana tunnettu räävitön katuesiintyjä Steve Gray kerää valtavasti yleisöä. Burt Wonderstone ei kuitenkaan halua luovuttaa.

Carellin ja Carreyn hahmot ovat elokuvassa parasta. Niissä on selvästi otettu vaikutteita oikeista taikureista kuten Siegfried & Roy ja Criss Angel, ja sitten kaikki on vedetty täysin överiksi. Käsikirjoitus olisi vain voinut olla hauskempikin. Alan Arkin tekee hyvän sivuroolin veteraanitaikurina.

Lisämateriaalina David Copperfieldin juontama kooste, poistettuja ja vaihtoehtoisia kohtauksia, mokaotoksia sekä muutamia ylimääräisiä temppuja.

Jussi Huhtala

Elokuva ★★★
Ekstrat ★★★

The Incredible Burt Wonderstone. Yhdysvallat 2013. Ohjaus Don Scardino. Käsikirjoitus Jonathan Goldstein, John Francis Daley. Pääosissa Steve Carell, Jim Carrey, Steve Buscemi, Olivia Wilde. Ikäraja 12. Dvd ja blu-ray. Julkaisupäivä 1.7.2013.