Tätä ei olisi moni arvannut! Yksi kaikkien aikojen parhaista sarjoista sai uuden kodin Netflixistä

Tulossa syyskuussa.

22.8.2023 08:00

Yksi kaikkien aikojen parhaista HBO-sarjoista tulee syyskuussa Netflixiin. Toiseen maailmansotaan sijoittuva vuoden 2001 sarja Band of Brothers eli suomeksi Taistelutoverit on nyt siirtynyt kilpailijan katalogiin.

Suoratoistobisneksessä vallitsee nyt kova kilpailu, ja HBO:n emoyhtiö Warner Bros. Discovery yrittää sarjojen lisenssien myynnillä hankkia lisätuloja. Samantyyppisen kohtalon ovat kokeneet monet muutkin sarjat, kuten Insecure ja Ballers.

Taistelutoverit on valtavan fanimäärän kerännyt draamasarja, joka kertoo toisessa maailmansodassa taistelevista sotilaista. Sen taustalla vaikuttivat tuottajina Tom Hanks ja Steven Spielberg, jotka olivat aiemmin työskennelleet yhdessä elokuvassa Pelastakaa sotamies Ryan (1998). Elokuvan tuotannon jälkeen kaksikolle jäi tunne, että monia tarinoita on vielä jäänyt kertomatta.

Näyttelijäkaartissa nähdään muun muassa Damian Lewis ja Ron Livingston sekä tuolloin vielä tuntemattomat Tom Hardy, Michael Fassbender ja James McAvoy.

Taistelutoverit auttoi vakiinnuttamaan HBO:n kanavana ja myöhemmin suoratoistopalveluna, joka panosti laatusarjoihin. Nyt näyttää siltä, että tuo laatusinetti on jäämässä historiaan, sillä etuliite HBO on poistettu HBO Maxista Yhdysvalloissa, ja lähiaikoina nimi lyhenee myös Suomessa ja Ruotsissa.

HBO:n tappio on Netflixin voitto, sillä tämä kriitikoiden ja katsojien ylistämä sotasarja varmasti löytää uuden yleisön tänä syksynä. Myös Taistelutovereiden jatkosarja The Pacific: Tyynenmeren taistelutoverit  (2010) saapuu syyskuussa Netflixiin.

Molemmat tulevat ennakkotietojen mukaan katsottavaksi Netflixiin 15. syyskuuta. Toistaiseksi sarjat ovat katsottavissa HBO Maxissa.

Lähde: Moviezine

Lisää luettavaa