Tätä ei tapahdu ihan joka päivä! Suomalainen elokuva nousi listaykköseksi Saksassa

Poikkeuksellinen saavutus suomalaistuotannolta.

Mika Kaurismäen ohjaama elokuva Mestari Cheng sai ensi-iltansa Saksassa torstaina 30.7. kaikkiaan 146 elokuvateatterissa. Ensimmäisen esityspäivänsä jälkeen elokuva nousi lipunmyyntitilastojen ensimmäiseksi, ja koko esitysviikonlopun jälkeen sen sijoitus listalla oli neljäs, mikä on suomalaiselta elokuvalta poikkeuksellinen saavutus.

Mestari Cheng oli viikonlopun lipunmyyntituloksissa myös paras uusi elokuva. Lisäksi sen katsojakeskiarvo esityskopiota kohden oli paras. Kaikkiaan elokuva on kerännyt Saksassa katsojia nyt noin 15 000 ennakkonäytökset mukaan lukien.

– Onhan tämä hienoa ja ainutlaatuista, että elokuva oli listan kärjessä avajaispäivänään. Tietysti tässä myös haikailee sitä, mitä luvut olisivat voineet olla normaalioloissa, sillä nythän myös Saksan teattereissa vallitsevat koronapandemian aiheuttamat poikkeusrajoitukset – siellä teattereihin lasketaan vain 20% normaalikapasiteetista, kertoo Mika Kaurismäki tiedotteessa.

Elokuva on myyty useisiin maihin. Seuraavaksi Mestari Cheng on tulossa elokuvateattereihin Sveitsissä, missä ensi-ilta on 20.8. Elokuvayhtiön tiedotteen mukaan syksyllä vuorossa ovat Iso-Britannia ja Japani, mikäli koronaepidemian tilanne ei muuta suunnitelmia.

Suomessa draamakomedia palaa elokuvateattereiden ohjelmistoon Helsingissä.

Mestari Chengin nimiroolin esittää Chu Pak Hong, joka muodostaa elokuvan pääparin yhdessä Anna-Maija Tuokon kanssa. Sivuosakaksikkona elokuvassa nähdään Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen.

Elokuvan Suomen ensi-ilta oli viime vuoden syyskuussa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut