Tekijät innoissaan kakkosen lipputuloista: Taken 3 luvassa

10.10.2012 23:27

Ranskan elokuvamoguli Luc Bessonin luottoapuri ja Taken-elokuvien käsikirjoittaja Robert Mark Kamen myöntää Taken 3:n olevan tulossa.

Taken 2 sai laajamittaisen ensi-iltansa muun muassa Suomessa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa vasta viime viikolla. Elokuvan ensimmäisen viikonlopun tuotot olivat kuitenkin tarpeeksi vakuuttamaan tekijät jatko-osan tarpeesta. Niin kauan kuin rahaa virtaa, jatko-osia tehdään, kuten vanha elokuvakaupungin sananlasku kuuluu.

Vuoden 2009 yllätyshitti, suoraviivainen toimintaelokuva Taken toi valkokangaskierroksellaan 25 miljoonan dollarin budjettinsa yhdeksänkertaisena takaisin.

Taken 2 tehtiin jo reippaasti suuremmalla budjetilla, 45 miljoonalla, mutta jatko-osa on silti ehtinyt viikossa tuomaan summan takaisin jo melkein kolminkertaisena.

Robert Mark Kamen kertoo Hollywood.comin haastattelussa, että Takenille ei koskaan suunniteltu jatko-osaa ennen elokuvan saamaa suosiota. Myöskään kakkosen jälkeen jatkoa ei ollut luvassa… kunnes avausviikonlopun luvut ilmestyivät. Besson ja Kamen eivät ole yksin jatkohuumansa kanssa, myös studio haluaa kolmannen osan, joten trilogiapakkaukset voi jo laittaa dvd-tehtailla painoon.

Kamen kuitenkin myöntää sarjan jatkon ongelman: ”olemme vieneet Neesonin hahmon tyttären, vaimon ja päähenkilön, joten olemme jo vieneet kaikki, jotka voimme viedä”. Kamen uumoileekin jatko-osan lähtevän toiseen suuntaan edellisistä elokuvista.

Kenties päähenkilö onkin se, joka vie jonkun kolmannessa osassa? Ihan vain saadakseen säpinää elämäänsä.

Lähteet: hollywood.com, Box Office Mojo

Lisää luettavaa