Terry Gilliam ja Christoph Waltz vievät outouden uusiin ulottuvuuksiin

16.8.2012 14:37

Tieteisfantasioistaan ja Monty Python -juuristaan tunnettu Terry Gilliam on löytänyt tulevan elokuvansa pääosaan Quentin Tarantinon Kunniattomissa paskiaisissa (2009) ihastuttaneen Christoph Waltzin. The Zero Theoremin tarina on Gilliamille tyypillisesti perin vinksahtanut.

The Zero Theoremissa, Waltzin esittämä älykkö Qohen Leth yrittää lopultakin selvittää elämän tarkoituksen – tai sen puutteen.

Muun muassa 12 apinaa (1995) ja Grimmin veljekset (2005) aiemmin ohjannut Gilliam ei ujostele The Zero Theoreminkaan outoudessa. Juonikuviot ja hahmot eivät todellakaan ole tästä maailmasta:

Qohen Leth selvittää elokuvan keskeistä teoreemaa virtuaalimaailmaan uppoutuneena munkkina tulen nuolemassa kappelissa. Tutkimuksia häiritsevät hekumallisen ihastuksen vierailut, jotka kiusoittelevat Lethia virtuaaliseen hyväilyyn. Matemaattisen lauseen todennusta hallinnoi varjoissa pysyttelevä, Hallinnoksi kutsuttu hahmo. Kuvioissa pyörivät myös virtuaalimaailmaan vievä puku, jolla Leth voi matkustaa lähemmäs salattuja ulottuvuuksia ja laskelmoida totuuden oman sielunsa aineksista.

Elokuvan esituotanto on aloitettu Romaniassa ja kuvaukset käynnistyvät lokakuussa.

Waltz nähdään seuraavaksi Tarantinon jo jälkituotantoon ehtineessä länkkärissä Django Unchained, joka oletettavasti ilmestyy ensi vuoden alussa.

Kuva The Green Hornetista (2011).

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa