The Crow -kulttileffan alkuperäisohjaaja tylytti uusintafilmatisoinnin: ”Minuun sattuu sanoa tästä aiheesta enempää”

Fanit tulevat olemaan armottomia tätä leffaa kohtaan.

20.3.2024 05:30

Moni tuntee 90-luvulta elokuvan The Crow, jonka pääosassa näyttelee Bruce Leen poika Brandon Lee. Hän oli nouseva tähti, ja elokuvalla onkin traaginen maine, sillä Lee kuoli kuvauksissa vahingonlaukaukseen.

Yliluonnollinen supersankarielokuva on nyt saamassa uuden filmatisoinnin, jonka on ohjannut Rupert Sanders. Käsikirjoituksen raapustajia ovat Zach Baylin ja Will Schneider, ja kässärin pohjana on ollut James O’Barrin vuonna 1989 julkaistu samanniminen sarjakuvasarja.

Tuleva The Crow toimii samalla elokuvasarjan uudelleenkäynnistyksenä. Leffan pääosassa on Bill Skarsgård, ja hän esittää Eric Dravenia alias The Crow’ta. Hän on murhattu muusikko, joka herätetään henkiin kostoretki mielessään.

Traileriin ei ole suhtauduttu pelkästään myönteisesti. Alla muutama NME:n mainitsema mielipide trailerivideon kommenteista.

– Miksi Crow näyttää Machine Gun Kellylta, joka on pukeutunut Floridan Jokeriksi?

– Alkuperäisessä elokuvassa Eric näyttää siltä kuin hän soittaisi kitaraa Nine Inch Nailsissa. Rebootissa Eric näyttää siltä kuin hän räppäisi SoundCloudissa, toinen tykitteli.

– Tämä traileri sai aikaan ainoastaan sen, että halusin katsoa alkuperäisen.

Vuoden 1994 elokuvan The Crow ohjasi Alex Proyas (I, Robot, Dark City). Hän muistutti Facebookissa, että monelle The Crow ”ei ole vain elokuva”, ja hänellä oli oma mielipiteensä sanottavanaan tulevasta uusintafilmatisoinnista:

– En todellakaan saa mitään iloa negatiivisesta suhtautumisesta muiden elokuvantekijöiden työhön. Ja olen varma, että näyttelijöillä ja kuvausryhmällä oli todella hyvät aikomukset, kuten meillä kaikilla on minkä tahansa elokuvan kohdalla, Proyas sanoi.

– Minuun sattuu sanoa tästä aiheesta enempää, mutta mielestäni fanien reaktio kertoo paljon. The Crow ei ole vain elokuva. Brandon Lee kuoli sitä tehdessään, ja siitä tul testamentti traagisesta menetyksestä ja hänen menetetystä loistokkuudestaan. Se on hänen perintönsä. Sellaisena sen pitäisi pysyä, Proyas päätti.

Leffassa nähdään suomalaisväriä, sillä mukana on Laura Birn, joka näyttelee myös Apple TV Plussan tuotannossa Foundation. Lisäksi näyttelijöinä Skarsgård, Danny Huston ja FKA Twigs. Alla elokuvan The Crow traileri.

Lue myös: Työjumista selvinnyt hehkeä Alexandra Daddario täytti 38 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia