The Marvels on pommi myös Kiinassa – avasi historiallisen huonosti

Surkeita tuloksia ympäri maailman.

13.11.2023 12:14

The Marvels on ollut floppi koko maailman lippukassoilla, eikä näköjään Kiina ole poikkeus.

Pohjois-Amerikassa elokuva tienasi 47 miljoonaa dollaria, joka on kaikkien aikojen huonoin tulos Marvel Studios -elokuvalle.

Kiinassa The Marvels on tienannut vain 11,5 miljoonaa dollaria. Marvel-elokuvat ovat alisuorittaneet Kiinassa sitten koronapandemian, mutta esimerkiksi Captain Marvel tienasi vuonna 209 hurjat 89,3 miljoonaa dollaria avausviikonloppunaan.

The Marvelsista uhkaa tulla historiallisen suuri floppi. Sen budjetti oli noin 270 miljoonaa dollaria, josta se sai 55 miljoonan verokevennyksen Britanniassa, mutta sen päälle lasketaan vielä vähintään sadan miljoonan dollarin markkinointi, joten elokuvan pitää tienata lähemmäs miljardi dollaria päästäkseen omilleen.

Studiothan eivät saa sataa prosenttia lipputuloista, vaan kaava on kutakuinkin budjetti plus markkinointi kerrottuna noin kolmella. Sitä suurempi kerroin, mitä huonommin elokuva menestyy USA:ssa.

Jenkeissä lipuista saa hieman yli 50 prosentti. Disneyllä on vieläpä sopimus, jonka avulla he saavat hieman suuremman potin kuin muut studiot. Muualta maailmasta studiot saavat jopa niinkin vähän kuin 25 prosenttia lipputuloista (esimerkiksi juuri Kiinassa asia on näin).

Marvelilla joudutaan tekemään radikaaleja muutosliikkeitä. Tässähän on hiljalleen koko franchise uhattuna.

Lähde: THR

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia