The Revenantin kuuluisa stunttikarhu: ”Naamani oli koko ajan Leonardon persuuksissa”

29. tätä kuuta ensi-iltansa saava The Revenant kerää hehkutusta maailmalla. Elokuva onnistui herättämään myös kyseenalaista keskustelua jo ennen ensi-iltaansa, sillä ihmiset luulivat, että eräässä kohtauksessa nähty karhu raiskaisi Leonardo DiCaprion. Eihän se kohtaus tietenkään aivan niin mennyt.

Global News haastatteli karhua esittävää 51-vuotiasta stunttimies Glen Ellisiä.

”Emme käyttäneet oikeaa karhua kuvauksissa”, Ennis paljastaa. ”Tietääkseni läheisin karhu oli Calgaryn eläintarhassa.” Stunttimies tietää tämän varmuudella, sillä hän oli toinen kahdesta miehestä, joka esitti The Revenantin karhua.

”Harjoituksissa pidin sinistä pukua, jossa oli karhun pää. Tietenkään sitä pukua ei nähdä elokuvassa, sillä CGI-tyypit loivat karhun sen päälle. Ohjaaja Alejandro [González Iñárritu] väitti kivenkovaa, että sininen karhu toimisi aivan kuten oikea karhu, ja olikin tärkeää, että saisimme karhumaisia nyansseja liikkumiseemme. Vaikka se olikin vain Suursmurffi-karhu, niin kaiken piti olla aitoa”, stunttimies kertoo.

glen ennis

Ennis tutki lukemattomia karhuvideoita ennen kuvauksia, jotta karhusta tulisi mahdollisimman aito.

”Harjoittelimme Leonardon oman stunttimiehen kanssa kohtausta paljon, sillä siinä oli niin monta osasta ja paljon opeteltavaa. Sitä ei pystynyt edes leikata osiin, sillä kaikki tapahtuu yhdellä otolla. Leo oli jossain lähistöllä, mutta suurin osa työstä tehtiin stunttitiimissä kunnes kuvaukset alkoivat”, Ennis paljastaa.

”Sitten tulikin se hauskin osa. He halusivat karhun pään Leon alaselän kohdalle. Minun piti napata kädellä kiinni hänen takistaan, jotta näyttäisi siltä, että karhu purisi häntä. Tämä kuitenkin tarkoitti sitä, että naamani oli koko ajan hänen persuuksissa”, Ennis naurahtaa.

”Naamani oli Leon takamuksissa todella pitkään. Ymmärrän kyllä, että se on jonkun fantasia, mutta ei todellakaan minun!”

”En tajunnut kuinka olennainen osa elokuvaa kohtaus on. Se oli todella raskasta ja hikistä työtä. Olen äärimmäisen ylpeä siitä millainen kohtauksesta tuli. Tietenkin CGI-velhot ansaitsevat suurimman kunnian, mutta olen silti erittäin ylpeä osastani”, Ennis päättää haastattelun.

Paljon kohutta ja kehuttu The Revenant ensi-illassa 29.1. Alla traileri.

YouTube video

Lähde: People

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut