The Walking Dead on kuollut – eläköön The Walking Dead: Mitä nyt on meneillään?

Päivitystä tilanteeseen.

26.2.2023 23:30

Dystopiasarja The Walking Dead tuli päätökseen viime vuoden lopulla – huikean 12 vuoden taivalluksen jälkeen. Robert Kirkmanin luomaan sarjakuvaan pohjautuva jatkumo ei kuitenkaan jäänyt siihen. Samaan elävien kuolleiden kansoittamaan maailmaan sijoitettuja spin-offeja on tarjolla useita, mutta mitä ja milloin?

Alkuperäissarjan spin-offeista Fear of the Walking Dead on kulkenut sekin jo pitkän matkan. Sen kahdeksas tuotantokausi on jäämässä myös sen viimeiseksi. Fear of the Walking Deadin kuvaaja David Morrison viestitti pari päivää sitten Instagramissa, että spin-offin päätösjakson kuvaukset on aloitettu. Jo The Walking Deadissa esitellyn pappishahmo Morganin (Lennie James) odotetaan olevan yhä vahva tekijä tämän spin-offin finaalikaudella. Kausi saa tv-ensi-iltansa toukokuun puolivälissä.

Seuraavana tv-ensi-iltavuorossa on The Walking Dead: Dead City. Sen on tiedotettu käynnistyvän kesäkuussa. Tämä spin-off laajentaa alkuperäissarjasta tuttujen Maggien (Lauren Cohan) ja Neganin (Jeffrey Dean Morgan) tarinaa. Vaikka kaksikko oli The Walking Deadin aikana vastatusten, tämä New Yorkiin sijoitettu kuuden jakson mittainen kokonaisuus muuttaa asetelmaa. Sarjan trailerin perusteella Maggien kaapattu poika, Hershel, on muutoksen avain.


Syksymmälle siirretty The Walking Dead: Daryl Dixon avartaa puolestaan Norman Reedusin tulkitseman hahmon myöhempiä vaiheitä. Runneltuun Ranskaan lähtenyt Dixon ei ole paikallaan pysyvää tyyppiä, joten hän kohtaa useita uusia tuttavuuksia. Yhtä näistä näyttelee Harry Potter -elokuvasarjasta tuttu Clémence Poésy. Reedusin mukaan tämä spin-off eroaa mm. kuvaustyyliltään The Walking Deadista.

Näillä näkymin vasta ensi vuonna ruutuihin ennättävä The Walking Dead: Summit on eittämättä spin-offien odotetuimpia. Se tuo takaisin Andrew Lincolnin ja Danai Guriran näyttelemät ex-poliisi Rickin ja veitsitaituri Michonnen. Summitin kuusiosaisen aloituskauden kuvauksia tehdään ainakin New Jerseyssa ja Atlantassa lähiaikoina. Showrunner Scott M. Gimple on kuvaillut Summitia romanttiseksi tarinaksi, jossa pariskunta etenee toisiaan kohti vaarojen ympäröimänä.

AMC-kanavan The Walking Dead spin-offeja yhdistää nyt vanhojen tuttujen hahmojen käyttö. Samaan maailmaan sijoitettu The Walking Dead: World Beyond keskittyi uudempaan selviytyjien joukkoon, mutta tätä sarjaa ei ole jatkettu vuoden 2021 jälkeen.

 

Lähteet: Collider, TV Guide, Movie Web, Comicbook.com, Bleeding Cool, Comicbookmovie.com, Digital Spy

Lisää luettavaa