Tiesitkö? George Lucas inhosi Imperiumin vastaiskun ikonista repliikkiä – Harrison Fordin improvisaatio ei miellyttänyt

Star Warsin luoja ärsyyntyi, koska käsikirjoituksen repliikkiä muutettiin.

Harrison Ford improvisoi Han Solon ikonisen repliikin Imperiumin vastaiskussa.

”I know”, toteaa Han Solo rakkautensa tunnustavalle prinsessa Leaialle elokuvan loppupuolella. Alun perin Solon oli kuitenkin tarkoitus vastata Leialle eri tavalla.

Alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan Solo sanoi: ”I love you too”. Fordin mielestä repliikki ei kuitenkaan sopinut hahmon suuhun, joten hän puhui ohjaaja Irvin Kershnerin kanssa sen vaihtamisesta.

Kershner oli samaa mieltä Fordin kanssa, joten hän kehotti tätä sanomaan vain jotain mieleentulevaa kohtauksessa. Ford improvisoi ja sanoi: ”I know”.

Ohjaajan mielestä se oli täydellinen repliikki Sololle, mutta George Lucas ei siitä välittänyt. Fordin mukaan Lucas meni ihan sekaisin, kun hän katsoi kuvausmateriaalia ja kuuli repliikin. Lucas ei pitänyt käsikirjoituksen muuttamisesta ja ajatteli, että repliikki oli huono ja että se saisi naurut.

Lucas järjesti Imperiumin vastaiskusta kahden eri version testinäytökset. Toisessa versiossa oli alkuperäinen repliikki, kun taas toisessa oli improvisoitu repliikki.

Testinäytökseen osallistujat nauroivat kuullessaan ”I know”, mutta Fordin mukaan he nauroivat hyväksyvästi, joten Lucas päätti jättää sen elokuvaan.

YouTube video

Lähde: Geek Tyrant