Tiesitkö? Kuuluisa Hollywood-kyltti on käytännössä vahinko (kuva)

Eräs rocktähtikin liittyy kyltin historiaan.

Los Angelesissa sijaitsevalla Mount Leen rinnettä koristavalla Hollywood-kyltillä on merkillinen historia taustallaan.

Merkki rakennettiin aikoinaan uuden rakenteilla olevan asuinalueen mainokseksi. Sen piti olla pystyssä vain puolitoista vuotta.

Hiljalleen kyltistä tuli osa maisemaa ja sen status alkoi kasvaa ikoniseen suuntaan. Merkkiä ei tuolloin enää edes haluttukaan purkaa. Merkissä luki alun perin Hollywoodland ja se rakennettiin jo niinkin aikaisin kuin vuonna 1923.

Vuosikymmenien saatossa kyltti alkoi rapistua. Ensimmäisen kerran kylttiä korjattiin 1940-luvulla. Los Angelesin viranomaiset halusivat purkaa kyltin, koska H-kirjain oli jo pudonnut siitä pois. Hollywoodin kauppakamari kuitenkin astui esiin, poisti kyltistä loppuosan neljä kirjainta ja restauroi loput.

Vuonna 1978 kylttiä piti jälleen korjata. Hätiin tuli Hugh Hefner, joka piti hyväntekeväisyysjuhlat Playboy-kartanossaan. Juhlissa pidettiin huutokauppa, jossa kyltin kirjaimet myytiin yksitellen. Yksi meni rocktähti Alice Cooperille. Saatuja rahoja käytettiin uuden kyltin rakentamiseen vanhan tilalle.

Kyltti oli uudestaan uhan alla vuonna 2007. Hugh Hefner oli tuolloinkin ratkaisevassa roolissa. Voit lukea siitä lisää täällä: Episodi.

Alla kuva alkuperäisestä kyltistä.

Lähde: HistoryWikipedia

Aiheeseen liittyvät jutut