Tiesitkö näiden tunnettujen elokuvien perustuvan sarjakuviin? Katso yllättävä lista

Sarjakuviin perustuvia elokuvia ilmestyy kuin sieniä sateella. Välillä kuitenkin ohjelmistoon tulee sarjakuviin perustuvia elokuvia, joiden ei edes tajunnut perustuvan sarjakuviin. We Got This Covered -sivusto listasi kymmenen tällaista elokuvaa. Alla on listaus.

10. Alien Vs. Predator

Vuonna 2004 ilmestynyt Alieneiden ja Predatorin yhteiselokuva perustui Dark Horse Comicsin vuonna 1988 ilmestyneeseen sarjakuvaan.

9. Kingsman: Salainen palvelu

Viime vuoden yllätyshitiksi noussut agenttiseikkailu perustui Mark Millarin (Kick-Ass) kirjoittamaan The Secret Service -sarjakuvaan. Kingsman kuitenkin perusti tarinansa löyhästi sarjakuvaan.

8. Oblivion

Tämä on ehkä kyseenalaisin valinta listalle. Tom Cruisen tähdittämä tieteiselokuva perustui Oblivionin ohjaaja Joseph Kosinskin kirjoittamaan sarjakuvaan, jota ei kuitenkaan koskaan julkaistu. Kosinski käytti tekemäänsä sarjakuvaa myydäkseen Oblivionia studioille.

7. Snowpiercer

Kriitikoiden rakastama tieteiselokuva perustui ranskalaiseen Le Transperceneige-sarjakuvaan.

6. Adelen elämä: osat 1 ja 2

Toinen ranskalaiseen sarjakuvaan perustuva elokuva. Arvostettu draama oli sovitus Le bleu est une couleur chaude -nimisestä sarjakuvasta.

5. The Fountain

Toinen kyseenalainen valinta listalle. Darren Aronofskyn ohjaama elokuvalla oli vaikea tie valkokankaille. Ensin Aronofskyn piti tehdä elokuva suurella budjetilla Brad Pittin ja Cate Blanchettin kanssa, mutta Warner Bros. kuitenkin peruutti projektin.

Peruuttamisen jälkeen Aronofsky teki elokuvaideastaan sarjakuvan, koska hän pelkäsi, että ei ikinä saa elokuvaa tehdyksi. Lopulta Aronofsky puolitti elokuvan budjetin ja sai tehtyä elokuvan Hugh Jackmanin ja Rachel Weiszin kanssa.

4. Matkalla Perditioniin

Vuonna 2002 ilmestynyt gangsterielokuva perustui Max Allan Collinsin kirjoittamaan sarjakuvaan.

3. Men in Black – miehet mustissa

Miehet mustissa seikkailivat alun perin Lowell Cunninghamin luoman sarjakuvan sivuilla. Sarjakuvat olivat paljon synkempiä kuin komedialliset elokuvat.

2. Oldboy

Tyly korealainen kostoelokuva perustuu japanilaiseen mangaan.

1. A History of Violence

David Cronenbergin ohjaama jännityselokuva perustui John Wagnerin Väkivaltainen tausta -nimiseen sarjakuvaan.

Kuva: A History of Violence

Lähde: We Got This Covered

(Episodi/LV)

Aiheeseen liittyvät jutut