Tiesitkö näitä mielenkiintoisia faktoja edesmenneestä Bill Paxtonista? Outo kohtalon oikku Lance Henriksenin kanssa

5.3.2017 18:18

1. Bill Paxton syntyi kesäkuun 17. päivä vuonna 1955 Fort Worthissa, Teksasissa. Hänen isänsä oli liikemies, puutavaran myyjä, museon johtaja ja satunnainen näyttelijä.

2. Muutettuaan 18-vuotiaana Los Angelesiin Paxton työskenteli aluksi elokuvissa lavastajana. Debyyttinsä hän teki Jonathan Demmen -elokuvassa Crazy Mama vuonna 1975. Muutettuaan Los Angelesista New Yorkiin, hän opiskeli näyttelemistä New Yorkin yliopistossa.

3. Tunnettiin lempinimellä ”Wild Bill” ystävien ja kollegoiden keskuudessa. Nimi kumpusi hänen huumorintajustaan ja rakkaudestaan jekkuihin.

4. Yhdessä uransa alun rooleista hän esitti pienessä roolissa punkkaria. Kyseessä oli tietysti James Cameronin ohjaama Terminator – tuhoaja. Hänet nähtiin myös scifi-klassikoissa Aliens – paluu ja Predator 2 – saalistaja.

5. Hänellä on kunnia olla Lance Henriksenin lisäksi ainut näyttelijä, jonka kohtaloksi on koitunut valkokankaalla sekä terminaattori, alien että predator. Henriksen ei tosin ehkä kaikkien mielestä kuitenkaan kelpaa tässä kohtaa Paxtonin rinnalle, sillä hän esitti Aliens – paluussa androidia, eikä näin ollen välttämättä kuollut.

6. Oli James Cameronin hyvä ystävä. He kävivät muun muassa tutkimassa yhdessä Titanicin hylkyä.

7. Menestyi elokuvien lisäksi myös tv:n puolella. Hän sai HBO:n sarjasta Big Love kolme Golden Globe -ehdokkuutta.

8. Paxtonin viimeiseksi tv-työksi jäi Training Day -sarja ja elokuvaksi vielä julkaisematon scifi-trilleri The Circle.

9. Oli ykkösvalinta Robert Langdoniksi The Da Vinci Code -elokuvaan. Hän kieltäytyi roolista, koska oli jo suostunut Big Love -tv-sarjan tekemiseen. Langdonin rooli meni Tom Hanksille.

10. Paxtonissa oli myös musikaalinen puoli, sillä hän oli Martini Ranch -nimisen rockyhtyeen jäsen. James Cameron ohjasi bändille videon kappaleesta Reach. Videolla esiintyy muun muassa Kahtryn Bigelow, Lance Henriksen ja Janette Goldstein.

Alla Martini Ranch yhtyeen musiikkivideo.

Lähde: Useless Daily, IMDb

Lisää luettavaa