Tiesitkö tätä? Tuore Oscar-voittaja kehitteli Star Wars -sarjojen viittomakielen

Tärkeä kontribuutio!

Tämän vuoden Oscar-gaalassa tehtiin historiaa (muutakin kuin Will Smithin ja Chris Rockin aiheuttama kohu), kun Troy Kotsur voitti ensimmäisenä kuurona miesnäyttelijänä parhaan sivuosa-Oscarin. Kunnia irtosi hänen upeasta roolistaan elokuvassa CODA – kahden maailman välissä.

Voiton saaman huomion seurauksena myös herran aiempia meriittejä on nostettu enemmän pinnalle. Yksi näistä on hänen tärkeä kontribuutionsa Disney Plussan esittämille Star Wars -sarjoille, The Mandalorianille ja sen spin-offille, The Book of Boba Fettille.

Kotsur vastasi sarjoissa nähdyn Tusken-aavikkoklaanin käyttämän viittomakielen kehittelystä. Hän tahtoi tehdä viittomakielestä selvästi omanlaisensa ja pohjasi sen klaanin kulttuuriin sekä asuinympäristöön. Tärkeää oli, että se eroaisi selkeästi amerikkalaisesta viittomakielestä.

Omien sanojensa mukaan Kotsur on ollut kaukaisen galaksin suuri fani aivan pienestä lapsesta lähtien, joten sarjojen parissa työskentely oli hänelle oikea unelmien täyttymys. Hän myös näytteli Tusken-hahmoa The Mandalorianin toisen tuotantokauden viidennessä jaksossa.

Kotsur on siis todellinen monilahjakkuus. On myös hienoa nähdä kuinka Disneyn viimeaikaiset tuotannot – yllä mainitut sarjat, Marvelin Eternals – ovat antaneet kuurojen yhteisölle positiivista ja merkittävää representaatio-tilaa.

The Mandalorianin kaksi ensimmäistä kautta ja The Book of Boba Fettin ensimmäinen kausi ovat katsottavissa Disney Plussassa. Lokakuussa ensi-iltansa saanut CODA pyörii vielä elokuvateattereissa.

Lähde: Screenrant, Daily Moth

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut