Ohjaajalegendalta scifin historiasta kertova uusi sarja

Science fiction on suosittu fiktiogenre, joten ei ole yllätys, että AMC-kanava on tilannut legendaariselta James Cameronilta kuusiosaisen sarjan science fictionin historiasta ja siitä, kuinka scifi on muuttanut maailmaamme.

James Cameron’s Story of Science Fiction saa ensi-iltansa vuonna 2018. Cameron sukeltaa jokaisessa osassa tiettyihin tieteisfiktion suuriin kysymyksiin, joita ihmiskunta on tutkinut scifi-elokuvissa, -tv-sarjoissa sekä -kirjallisuudessa.

Avaruustutkimus ja avaruuden valloitus, scifi-teknologia ja kuinka ymmärtää vieraita elämänmuotoja ovat vain muutama teema, joita Cameron esittelee sarjassa. Cameron sekä joukko muita asiantuntijoita tutkii näitä kiinnostavia aiheita.

”Ilman Jules Verneä ja H.G. Wellsiä meillä ei olisi Ray Bradburya tai Robert A. Heinleiniä. Ja ilman heitä meillä ei olisi Lucasia, Spielbergiä, Ridley Scottia tai minua”, Cameron kertoi taannoisessa haastattelussa.

Cameron on esitellyt omassa tuotannossaan muun muassa teknologian pahuutta (Terminator) sekä puhtaan luonnon iloja (Avatar). Hän on näyttänyt sekä tuhoisia elämänmuotoja (Alien) että ystävällisiä alieneita (The Abyss). Story of Science Fiction on varmasti kiinnostava tv-sarja.

Lähde: Io9

Aiheeseen liittyvät jutut