Toimituksen suosikit: Paluu menneisyyden menneisyyteen

Tällä viikolla uutuuselokuvia ohjelmistoon on luvassa vain yksi: Disney/Pixarin vauhdikas ja näyttävä Lightyear. Se on mielenkiintoinen meta-elokuva, joka yhtä aikaa on osa Toy Story -jatkumoa ja samalla täysin itsenäinen seikkailunsa.

15.6.2022 13:42

Vuoden 1995 ihanassa Pixar-elokuvassa Toy Story – leluelämää Andy-pojan omaa, salaista elämäänsä viettävät lelut järkyttyivät, kun niiden joukkoon tuli syntymäpäivien yhteydessä avaruusrangeri Buzz Lightyear. Toy Story -maailmassa se oli suositun elokuvan perusteella tehty lelu, jota varsinkin pikkupojat himoitsivat.

Lightyear on nyt olevinaan tuo kuvitteellinen elokuva. Se myös mainitaan elokuvan alussa.

Sen pitemmälle metatasolla ei kuitenkaan mennä. Vaikka tekijät kertovat ottaneensa mallia menneiden vuosikymmenten viihde-elektroniikasta, Lightyear on hyvin moderni tieteisseikkailu, jota ei voisi kuvitella ilmestyneen vuonna 1995.

Mutta ei siinä mitään, sillä vaikka linkki Toy Story -versumiin kutkuttaa mieltä, Lightyear on ennen muuta omillaan seisova hauska ja jännittäväkin avaruusseikkailu, josta riittää viihdettä perheen pienemmille ja paljon bongattavaa aikuisemmille tieteiselokuvan ystäville.

Episodin toimituksen Lightyear jakoi kahtia: kaikki olivat sitä mieltä, että se oli näyttävä, hauska ja vauhdikas. Mielipide-eroja muodostui siitä, että toiset olisivat toivoneet lisäksi omaperäisempää juonta, toisille perinteisen seikkailun kekseliäs toteutus riitti antamaan anteeksi tuttuuden tunteen.

 

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa