Toimituksen suosikit: Kun toimitus Ansaan lankesi

Tämän viikonlopun elokuviin liittyi odottamisen käsite tavalla tai toisella. Ja lopputulos oli yllätys!

10.6.2022 12:18

Anna Shishovan dokumenttiin odotukset liittyivät siinä mielessä, että niitä ei oikeastaan ollut. Olipa siis melkoinen yllätys, kun Episodin toimittajat toinen toisensa jälkeen lankesivat Ansa Moskovassa -dokumentin pauloihin. Eikä syynä ollut ainoastaan ajankohtainen aihe Venäjän yhä pahenevasta ihmisoikeustilanteesta ja omien kansalaistenkin vainoamisesta.

Ex Machinalla ja Hävityksellä vakuuttaneen Alex Garlandin uutta elokuvaa odotettiin toimituksella innolla. Toisaalta hänen elokuvistaan ei tiedä, mitä odottaa – ja Men osoittautui aivan odotusten mukaiseksi! Periaatteessa se on yksinkertainen kertomus traagisesta erosta toipuvasta naisesta, joka kohtaa miesten fyysisen ja rakenteellisen naisvihan. Toteutus on kuitenkin jälleen katsojan haastava sekoitus draamaa, jännitystä, fantasiaa ja kauhua.

Barry Levinsonin uutta elokuvaa oltiin saatu odottaa pitkään. Keväällä 80-vuotta täyttäneen Oscar-voittajan The Survivor osoitti hänen edelleen osaavan tehdä vaikuttavia kohtauksia. Kertomus keskitysleiriltä selvinneestä, itseään ja kadonnutta rakastaan etsivästä nyrkkeilijästä uhkasi kuitenkin jäädä vaikuttavan aiheensa ja sen romantisoidun käsittelyn vangiksi. Ben Foster tekee pääosassa elämänsä roolin.

Jurassic Park -franchisen uudelleenkäynnistäneen Jurassic World -trilogian päätöselokuvaa odotettiin toimittamaan teattereihin kevyttä kesähubaa. Odotukset osuivat omaan nilkkaan, sillä Jurassic Park: Dominion oli juuri sitä: kevyttä aivot narikkaan -viihdettä, joka hukkasi mahdollisuutensa vaikutuksen tekemiseen ja 30 vuoden takaisesta alkuperäisestä hitistä palaavan hahmokaartin potentiaalin huonoon käsikirjoitukseen. Se koostui peräkkäin asetelluista jahtaamiskohtauksista – mutta ainakin dinosaurukset ovat jälleen upeita!

 

Lisää luettavaa