Toimituksen suosikit: vastakkain Rogue One ja Saksan Oscar-toivo

Pitkästä aikaa ensi-iltaan saapui vain kaksi uutuuselokuvaa. Ne ovatkin sitten kumpikin isoja tapauksia – mutta aivan eri syistä.

16.12.2016 11:45

Isäni Toni Erdmann säväytti jo Cannesissa, ja sittemmin se julistettu vuoden parhaaksi eurooppalaiseksi elokuvaksi. Se on myös päässyt Saksan edustajan niin Golden Globesin kuin Oscar-gaalan lopulliselle listalle – mihin meidän Cannes-voittajamme Hymyilevä mies ei valitettavasti pystynyt.

Se on palkittu lähes kaikkialla muuallakin missä sitä on esitetty, joten nyt on hyvä tilaisuus tutustua uuteen saksalaiseen komediaan. Kyllä, niin oudolta kuin tuollainen sanayhdistelmä kuulostaakin!

Viikon iso elokuva on kuitenkin tietysti Rogue One: A Star Wars Story, jonka jo nyt uskotaan tekevän vuoden isoimman ja yhden kaikkien aikojen isoimmista maailmanlaajuisista avauksista. Kyseessä on nimellisesti ”virallisesta” Star Wars -jatkumosta irrallinen yksittäisseikkailu, mutta käytännössä se on puuttuva palanen Sithin koston ja Uuden toivon väliltä.

Suurin osa Episodin toimituksesta totesi sen puutteineenkin viihdyttäväksi seikkailuksi, mitä nyt yksi vanha jäärä kieltäytyi nauttimasta siitä. Konsensus kuitenkin oli, että jälleen kerran 3D on täysin turha lisä.

toimituksen_suosikit_vk502

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Lisää luettavaa