Tom Cruise -leffan tappelukohtaus riistäytyi käsistä ja Cruise mursi peukalonsa – katso 10 Cruise-faktaa!

Rahaa ei ollut paljon uran alussa.

Tom Cruisen supertähteyden sinetöi aikoinaan elokuva Top Gun (1988). Laajempaan tietoisuuteen hän ponkaisi toki jo elokuvasta Riskibisnes (1983). Samalla vuosikymmenellä julkaistiin näiden kahden leffan lisäksi tietysti myös Cocktail (1988) sekä loistavat Sademies (1988) ja Syntynyt 4. heinäkuuta (1988), mutta useimmille tulee ainakin kahdeksankymmentäluvun Tompasta mieleen juuri Top Gun.

Cruisesta riittää monenlaista triviaa laidasta laitaan. Alla listattuna joitakin niistä.

1. Quentin Tarantino oli ehdolla Iron Man -elokuvan ohjaajaksi jo 90-luvulla. Tony Starkin roolia tarjottiin Cruiselle, mutta hän kieltäytyi.

2. Väitetysti pelasti Ray-Banin konkurssilta käyttämällä heidän valmistamiaan laseja Riskibisneksessä, Top Gunissa ja Rain Manissa.

3. On eronnut kaikista vaimoistaan heidän täytettyä 33 vuotta. Cruise on ollut naimisissa Mimi Rogersin, Nicole Kidmanin ja Katie Holmesin kanssa. Skientologiakirkko järjesti Holmesin ja Cruisen ensimmäiset treffit. Vanity Fairin mukaan skientologiakirkko järjesti vuosia haastatteluja naisille löytääkseen korvaajan Kidmanille.

4. Ei halua ulkonäköään käytettävän tietokonepeleissä eikä toimintaleluissa.

5. Pystyi pidättämään Mission Impossible: Rogue Nation -elokuvassa hengitystään veden alla yli kuusi minuuttia.

6. Syö väitetysti David Beckhamin suosimalla tavalla vain 1200 kilokaloria päivässä. Ruokavalioon kuuluu enimmäkseen vihanneksia ja vähärasvaisista lähteistä saatuja proteiineja.

7. Ajautui näyttelijäksi, koska loukkaantui painijana. Polvivamman vuoksi hänen täytyi keksiä muita ajanviettotapoja ja hän päätyi koulunsa näytelmään Guys and Dolls. Vielä 14-vuotiaana hän halusi aikuisena papiksi.

8. Ei ole saanut Oscar-palkintoa, mutta on ollut ehdolla elokuvista Magnolia, Jerry Maguire – elämä on peliä ja Syntynyt 4. heinäkuuta.

9. Outsiders – kolmen jengi (1983) -elokuvan tappelukohtaus tiettävästi riistäytyi käsistä. Cruise mursi peukalonsa ja myös Emilio Estevez ja Tom Howell loukkasivat itseään.

10. Matkustaessaan ensimmäisen kerran pienestä kaupungista Oklahomassa Hollywoodiin, hänellä oli taskussaan vain 500 dollaria. Pian hän sai roolin elokuvasta Mieletön rakkaus (1981).

Voit katsoa täältä vielä muutaman Cruise-faktan lisää.

Lähde: BestLife

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut