Tom Hanks Clint Eastwoodista: ”Kohtelee näyttelijöitään kuin hevosia”

Ohjaajalegenda ei halua näyttelijöiden säikähtävän kovia ääniä, joten on luonut oman tyylinsä pitää tilanteet käsissään.

25.11.2016 14:08

Ensimmäistä kertaa Clint Eastwoodin kanssa Sully-elokuvassa työskennellyt Tom Hanks vertaa vetaraaniohjaajan työskentelytapaa eläinten paimentamiseen. Graham Norton Show’ssa vieraillut Hanks sanoi Eastwoodilla olevan omanlainen tapansa ohjata näyttelijöitä.

”Hän kohtelee näyttelijöitään kuin hevosia, koska kun hän teki 60-luvun Rawhide-sarjaa, heidän ohjaajansa huusi ”Action!” ja kaikki hevoset kaikkosivat. Joten kun Eastwood on puikoissa, hän sanoo hyvin hiljaisella äänellä ”Okei, olkaa hyvä”, ja sen sijaan, että sanoisi ”Cut!”, hän sanoo, ”Se riittää”. Se on helvetin pelottavaa”, näyttelijä vitsaili.

Sullyn kuvauksista teki mielenkiintoisen myös oiken Sullyn eli Chesley Sullenbergin läsnäoli. Hudson-jokeen laskeutuneella lentäjällä oli sanansa sanottavana monista asioista, ja tämä jopa kritisoi itse Eastwoodia täsmällisyydestä, kun ohjaaja oli 20 minuuttia myöhässä.

”Sully oli hyvin tarkka siitä, miten esitämme tapahtuneen ja erilaiset tunteet”, Hanks kertoi. Näyttelijän mukaan Sullyn käsissä ollut käsikirjoitus oli täynnä merkintöjä. ”Kävimme läpi jokaisen sivun, jokaisen hetken ja kohtauksen, johon hänellä oli sanottavaa.”

Lähde: The Guardian

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia