Tom Hanks oli kuvauksissa todella äkäisellä päällä ja hankki lapsinäyttelijälle potkut – vaikka illan elokuva on niin lutuinen

IMDb-arvosana on 6,8.

18.3.2021 14:03

Tänään esitetään televisiossa elokuva Uneton Seattlessa (1993).

Leskeksi jäänyt yksinhuoltajaisä Sam ei osaa jatkaa elämäänsä vaimonsa kuoleman jälkeen, joten hänen 8-vuotias poikansa pyytää apua radio-ohjelmasta. Kun kaukana Baltimoressa asuva Annie kuulee leskimiehen äänen radiossa, hän päättää muuttaa elämänsä suunnan.

Näyttelijöinä Tom Hanks ja Meg Ryan. Ohjauksesta vastaa Nora Ephron.

Hanksilla on maine rentona herrasmiehenä, mutta nuorempana hän ei ilmeisesti ollut ihan niin viilipytty. Ohjaaja Ephronin kirjassa I’ll Have What She’s Having kerrotaan Hanksin olleen Uneton Seattlessa -kuvauksissa kärttyinen. Väitetysti tämä johtui siitä, että Hanksin ura oli ollut ylä- ja alamäkeä onnistumisine ja epäonnistumisineen. Elokuva oli siis ehkä tärkeää saada toimimaan.

Hanks väitetysti vaikutti ainakin osittain siihen, että elokuvan alkuperäinen lapsinäyttelijä Nathan Watt sai potkut. Hanks ei muutenkaan pitänyt näyttelemisestä lapsen kanssa, mutta kyseinen lapsinäyttelijä myös toisteli dialogiaan kameran ulkopuolella, kun tähti yritti kuvata omia kohtauksiaan.

Hanks ihmetteli ääneen myös lapsinäyttelijän repliikkejä.

– Olin erittäin kärttyinen näyttelijä siihen aikaan. Ihmettelin, miksi lapsella on niin paljon hyviä repliikkejä. Olin tehnyt tarpeeksi elokuvia epäonnistuakseni muutaman kerran, mutta kuvittelin myös olevani iso kiho ja että minun täytyy ”olla framilla”, Hanks kertoi kirjassa.

Elokuva esitetään TV5-kanavalta kello 22.00. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

Lisää luettavaa