Tom Hanks pitää ”nepovauvojen” puolia: ”Tämä on perhebisnestä”

Hollywoodissa väännetään nyt kättä nepotismista.

6.1.2023 17:30

Nepotismikeskustelu nosti päätään Hollywoodissa vuoden vaihteessa, kun New York Magazine julkaisi joulukuussa aiheesta raflaavan kansikuvan ja artikkelin.

”Nepovauvoiksi” nimettyjen kuuluisuuksien lasten työskentely elokuva-alalla on herättänyt tunteita laidasta laitaan, ja moni julkisuuden henkilö on ottanut asiaan kantaa. Muun muassa Jamie Lee Curtis on kritisoinut asenteita nimekkäiden perheiden lapsia kohtaan liian koviksi, kun taas Kate Hudson on kuitannut koko keskustelun epäkiinnostavaksi.

Nyt debaattiin osallistuu myös Tom Hanks, jonka kaikki neljä lasta työskentelevät myös elokuva-alalla ja sen ympärillä. The Hollywood Reporterin mukaan Hanks tuomitsee nepotismisyytökset tarpeettomina ja vetoaa siihen, että Hollywood on perhebisnestä.

Hän selittää lastensa kasvaneen viihdeteollisuuden keskellä, eikä siksi kummastele heidän uravalintojaan. Jokainen alalla on näyttelijän mukaan samojen haasteiden edessä, kun kyse on tarinan kertomisesta katsojille.

”Sukunimillä ei ole väliä”, Hanks sanoi. ”Meidän on tehtävä työmme, jotta voimme luoda yleisölle oikean ja autenttisen kokemuksen.”

Lähteet: The Hollywood Reporter, New York Magazine

Lisää luettavaa