Tom Hanks tekee loistavan roolin – Komediahitti nyt dvd:nä ja blu-rayna

Draamakomedian ohjauksesta vastaa Marc Forster, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Finding Neverland ja Quantum of Solace.

3.5.2023 10:15

Ruotsalaiselokuva Mies, joka rakasti järjestystä (2015) oli maailmanlaajuinen menestys, joten ei  ihme, että siihen tartuttiin Hollywoodissa. Rolf Lassgårdin kärttyisä Ove sai Tom Hanksin esittämänä nimen Otto.

Tapahtumat sijoittuvat nyt tukholmalaislähiön sijaan Pittsburghiin, ja iranilainen maahanmuuttaja on korvattu meksikolaisella.

Draamaa ja komediaa yhdistelevä tarina myötäilee alkuperäistä. Päähenkilö on eläkkeelle jäänyt leskimies, joka suree vaimoaan, äkäilee naapureilleen ja hautoo itsemurhaa.

Hittielokuvaksi noussut A Man Called Otto on nyt ilmestynyt dvd:nä ja blu-rayna.

Sveitsiläinen Marc Forster (Finding Neverland, Quantum of Solace) on pätevä ohjaaja, jolla on visuaalista silmää ja draaman tajua. Hanks on erinomainen valinta rooliin, joka vaatii sekä komediallista ajoitusta että syvempiä tasoja.

Hanks on toiminut vaimonsa Rita Wilsonin kanssa myös elokuvan tuottajana.

Hollywood-uusintaversoiden tapaan A Man Called Otto jää kuitenkin hieman pliisuksi. Alkuperäisen elokuvan lisäksi se muistuttaa sisäsiistiä versiota Gran Torinosta, jossa Clint Eastwood on korvattu Tom Hanksilla.

Lisänä lyhyt making of -dokumentti, haastattelupätkä, musiikkivideo ja poistettu kohtaus.

Elokuva ★★★
Ekstrat ★★★

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia