Tosielämään ja veriseen sarjakuvaan perustuva elokuva vihdoin tekeillä

19.4.2013 13:33

Brian Michael Bendis ja Marc Andreyko tekivät 90-luvun lopulla sarjakuvan Clevelandin torsomurhaajaksi kutsutusta sarjamurhaajasta.

Image Comicsin kuuden numeron sarjana julkaisema Torso sijoittuu vuosien 1935-1938 Clevelandiin, jossa riehunut murhaaja katkoi uhreiltaan kädet, jalat ja pään. Ennen dna-tutkimusten aikaa ja ilman sormenjälkiä ja hammaskarttoja murhaajan uhrien tunnistaminen oli hankalaa. Murhaajajahtia johti gangstereiden vihollinen numero yksi eli Yhdysvaltain valtiovarainministeriön agentti Eliot Ness.

Tositapaukseen ja Eisner-palkittuun sarjakuvaan perustuvaa elokuvaa on yritetty saada tuotantoon jo vuosia. Jossain vaiheessa  David Fincher (Fight Club) istui ohjaajan pallilla ja Matt Damon komeili pääosaan kiinnitettynä, mutta tuolloin budjettivaikeudet laittoivat kipsan kiinni.

Nyt David Lowery on ottanut ratista kiinni ja aikoo käsikirjoittaa ja ohjata Torson. Leffasta kaavaillaan pienen budjetin indie-henkistä ajankuvaa.Leikkaajanakin työskennelleen Loweryn tuorein ohjaustyö on elokuva Ain’t Them Bodies Saints (kuvassa), jota tähdittävät muun muassa Rooney Mara ja Casey Affleck.

Torson tuotantoyhtiönä toimii The Walking Deadinkin tuottanut Circle of Confusion.

Torso

(Episodi/HM)

Lisää luettavaa