Tuntematon sotilas ilmestyy blu-rayna erikoisjulkaisuna, mukana massiivinen määrä ekstroja – tätä paketti pitää sisällään

Kuva: Tommi Hynynen

Tuntemattoman sotilaan kansainvälinen versio on mukana blu-rayn erikoisjulkaisulla.

Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas ilmestyy dvd:nä ja blu-rayna maaliskuun lopulla. Blu-ray tulee myyntiin myös erikoisjulkaisuna, joka sisältää levyllisen lisämateriaalia.

Suomessa elokuvien tallennejulkaisut usein sisältävät niukasti tai ei lainkaan ekstroja, mutta elokuvan levittäjä SF Film halusi tehdä tämän tallenteen kohdalla poikkeuksen.

– Alusta asti tiesimme, että blu-ray-julkaisussa täytyy olla jotain erikoista, onhan kyseessä koko kansaa koskettava suurelokuva, kertoo SF Filmin myyntipäällikkö Sampsa Salonen.

Ehkä kiinnostavin tallennejulkaisun lisä on elokuvan kansainvälinen versio, jota on esitetty muun muassa Ruotsissa, missä se on kerännyt yli 60 000 katsojaa.

Kansainvälinen versio on ennakkotietojen mukaan paljon muutakin kuin vain tiivistetty leikkausversio. Elokuvan alku on toteutettu eri tavalla, mikä selventää tapahtumia muille kuin suomalaisille katsojille. Elokuvaan on lisätty historiallisia faktoja sekä animoituja karttoja havainnollistamaan joukkojen liikkumista.

Salonen kertoo yllättyneensä kansainvälisen version nähdessään siitä, miten erilainen katselukokemus se oli.

– Halusimme ehdottomasti, että myös tämä versio elokuvasta olisi mahdollista kokea suomalaisten kotiteattereissa, Salonen sanoo.

Kahden levyn blu-ray-erikoisjulkaisun ensimmäinen levy sisältää Tuntemattoman sotilaan kolmituntisen teatteriversion. Bonuslevyllä on kansainvälinen version lisäksi tunnin mittainen dokumentti Kohti tuntematonta, joka kertoo elokuvan tekemisestä.

Lisänä on myös kymmenen minuuttia poistettuja kohtauksia sekä viisi erillistä making of -koostetta, joissa käsitellään muun muassa erikoistehosteiden suunnittelua. Mukana on myös trailereita sekä tunnelmia ensi-illasta.

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas ilmestyy dvd:nä ja blu-rayna 26. maaliskuuta.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut