Unohdettu yksityiskohta Jurassic Parkissa paljastaa miksi puisto epäonnistui

Spielbergin suosikkiteoksesta löytyy yhä uusia puolia.

24.8.2023 09:30

Vesi värähtelee kupissa kojelaudalla. Velociraptor kurkkii keittiön ikkunasta. Näyttelijä Jeff Goldblumin paljas rinta.

Steven Spielbergin ohjaama Jurassic Park on täynnä ikimuistoisia hetkiä, jotka ovat palanneet katsojien mieliin sen vuoden 1993 julkaisusta lähtien. Mutta erään fanin mukaan yksi erittäin tärkeä repliikki on vuosien varrella jäänyt vaille suurempaa huomiota.

Äskettäisen uudelleenkatselun jälkeen Reddit-käyttäjä Dlph_311 kirjoitti foorumille ylistäen leffan alkupuolen kohtaa, jossa puiston työntekijä paljastaa lakimies Donald Gennarolle (Martin Ferrero), että Jurassic Parkin omistaja John Hammond (Richard Attenborough) vihaa tarkastuksia. ”Ne hidastavat kaikkea”, työntekijä kertoo puiston omistajan asenteesta. Gennaroa uutinen ei innosta, sillä hänet on nimenomaan lähetetty paikanpäälle tarkastamaan esimerkiksi turvallisuutta.

”Olen nähnyt tämän elokuvan kymmeniä kertoja ja vasta nyt tajusin, että Hammondin viha tarkastuksia kohtaan on yksi tärkeimmistä syistä, miksi puisto epäonnistui”, Dlph_311 myönsi. ”Se on hienovarainen ennakkoviittaus, joka on helppo ohittaa.”

Toden totta. Jos Hammond olisi ollut vähemmän penseä tarkastuksia ja varmistuksia kohtaan, olisi elokuvan dramaattisilta käänteiltä voitu välttyä. ”Emme säästä kuluissa” repliikki ei sittenkään pätenyt kaikkeen, tai oli alun perinkin pelkkää teatteria.

Jurassic Park täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Sen kunniaksi teos palaa Finnkinon elokuvateattereihin 3. syyskuuta.

Syyskuussa Jeff Goldblumin esittämän Ian Malcolmin voi nähdä jälleen valkokankaalla.

Lähde: Gamesradar, Finnkino

 

Lisää luettavaa