Uskoisitko tätä? Nämä supernäyttelijät eivät ole koskaan voittaneet Oscaria!

Pystejä jaetaan joka vuosi, mutta näitä heppuja on päävoitto kiertänyt.

27.1.2023 16:27

Oscar-gaala järjestetään 13.3.2023. Juuri julkaistu ehdokkaiden lista on herättänyt parran pärinää, kuten asiaan kuuluu.

Vaikka Oscareita jaetaan joka vuosi, joitain näyttelijöitä pysti kiertää kuin rutto. Nämä supertähdet eivät ole koskaan voittaneet himottua palkintoa.

Olisivatko he ansainneet sen?

1. Willem Dafoe

Vuonna 1955 syntynyt Willem Dafoe on Hollywoodin monipuolisimpia näyttelijöitä. Hänet on nähty niin Oliver Stonen Platoonissa, Spider-Manissä kuin Lars Von Trierin Antikristuksessa. Uudemmista elokuvista esimerkiksi Robert Eggersin Lighthouse osoittaa, että miehen taika on tallella.

Vuosikymmenestä toiseen Dafoe on näytellyt niin loistavissa elokuvissa ja tehnyt niin hienoja rooleja, että voi vain hämmästellä, missä pysti viipyy? Hän on ollut ehdolla neljä kertaa.

2. Ralph Fiennes

Fiennesin ura on monipuolisuudessaan lähes yhtä komea kuin Dafoen. Brittinäyttelijä on nähty niin Englantilaisessa potilaassa, James Bondeissa kuin Harry Pottereissakin. Oscar-ehdokkuuksia Fiennes on saalistanut kaksi, joista roolia Schindlerin listassa pidetään hänen uransa huipentumana.

Viimeaikaisista elokuvista rooli The Menun pelottavan koomisena kokkina oli oiva muistutus siitä, miksi Fiennesille tarjotaan edelleen isoja rooleja Hollywoodin ykkösluokan elokuvissa.

3. Johnny Depp

Viime vuosina oikeussotkuistaan tunnetun Deppin ura otti takapakkia 2010-luvulla. Monelta on kuitenkin päässyt ehkä unohtumaan, miten dominoiva näyttelijä hän oli 1990-luvulla.

Saksikäsi Edward, Gilbert Grape, Ed Wood, Donnie Brasco, Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa, Yhdeksäs portti ja Päätön ratsumies ovat laatuelokuvia, joista Depp olisi monen mielestä ansainnut vähintään yhden pystin.

Depp on ollut ehdolla parhaan näyttelijän Oscar-voittajaksi neljä kertaa.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia