Uudesta Halloween-elokuvasta on tulossa kauhistuttavan iso hitti – Rikkonut jo Yhdysvalloissa ennätyksiä

Uusi Halloween kiinnostaa kauhufanien lisäksi suurtakin yleisöä.

Maailmalla ensi-iltaan viikonloppuna teattereihin tulleesta uudesta Halloween-elokuvasta on tulossa iso hitti. Yhdysvalloissa Halloween teki ennätyksellisen avaustuloksen. Se myi viikonloppuna lippuja 77,5 miljoonan dollarin edestä, mikä on kaikkien aikojen toiseksi paras lokakuun avaustulos.

Lokakuun ennätystä pitää hallussaan kaksi viikkoa sitten ensi-iltaan tullut Venom, jonka budjetti on kymmenkertainen. Halloween tehtiin Hollywoodissa minimaalisella 10 miljoonan dollarin tuotantobudjetilla.

Uusi Halloween on elokuvasarjan 11 tuotanto. Elokuvasarjan aloitti vuoden 1978 Halloween, jonka ohjasi John Carpenter. Uuden elokuvan on tuottanut monia pienen budjetin kauhumenestyksiä (Paranormal Activity, Get Out) viime vuosina tehtaillut Blumhouse-yhtiö, ja sen on ohjannut David Gordon Green (Pineapple Express).

Uusi Halloween on rikkonut jo nyt useita lippukassaennätyksiä Yhdysvalloissa. Se on nyt paitsi Blumhouse-yhtiön parhaiten avannut elokuva myös parhaan avaustuloksen pyhäinpäiväsesonkina tehnyt ensi-ilta. Se on myös paras avaus elokuvalle, jonka pääosaa esittää yli 50-vuotias nainen. Pääosassa näyttelevä Jamie Lee Curtis nähtiin jo vuoden 1978 elokuvan keskeisessä roolissa.

Halloween sai ensi-iltansa perjantaina myös Suomessa. Suomen ensi-iltaviikonlopun katsojalukuja ei vielä ole julkistettu.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut