Uusi dvd-formaatti sai murskapalautteen: ”Tämä on vuoden turhake”

Vastikään lanseerattiin Suomessa elokuville uusi dvd-formaatti, jossa kertakäyttöinen levy lakkaa toimimasta 48 tunnin jälkeen. Sen jälkeen levy on käyttökelvoton ja joutaa kierrätykseen.

Elokuvia katselevat kuluttajat eivät ole olleet uudesta 48DVD-formaatista innoissaan, vaan vastaanotto on ollut tyrmäävä. Episodin Facebook-sivustolla on käyty keskustelua aiheesta, ja suuri osa kommentoijista pitää kertakäyttöisiä levyjä epäekologisina.

”Turhuutta”, kommentoi Tuula Valkonen.

”Melko turha ja ei ainakaan kovin ekologinen vaihtoehto”, kommentoi puolestaan Antti Lumiainen.

48DVD-elokuvia levittävän Scanboxin mukaan levyt voi kierrättää energiajätteen mukana ja kotelopahvin voi laittaa pahvinkeräykseen. Kommentoijia huolettaa kuitenkin myös tuotteen aiheuttama energiarasite.

”Todella huono keksintö. Turhan roskan tuottamisen lisäksi kuluu energiaa levyjen tekoon ja/tai uudelleen koodaukseen ja kierrätyslogistiikkaan”, kommentoi Elina Torttila-Kovanen.

Joitakin positiivisia kommenttejakin tuli. Tuomo Tuunaisen kommentissa ajateltiin niitä, joilla oli pitkä matka videovuokraamoon.

”Tällainen voisi toimia maakunnissa joissa etäisyydet ovat pidempiä”.

Pienten paikkakuntien ja pitkien etäisyyksien asukkaille tarjottiin kuitenkin kommenteissa muita vaihtoehtoja.

”Jos joku ei jaksa kiikuttaa sitä vuokralevyä takaisin vuokraamoon, niin hommatkoon jonkun nettilataamon tunnukset tai katsokoon elokuvat telkkarista”, ehdottaa Sami Valtonen.

Eräs Facebook-käyttäjä ehdotti tuotteelle kyseenalaista kunniaa:

”Tämähän on sitten se vuoden turhake”, kommentoi Reino Valkonen.

Linkki: Episodin Facebook-sivut

(Episodi/JH)