Bond-seikkailu siirtyi, ja kuinkas kävikään: toinen vakoojaleffa nappasi vapaaksi tulleen ensi-iltapäivän

Vapaalle ensi-iltapäivälle löytyi uusi ottaja.

10.3.2020 12:49

Jo valmiiksi viivästymisistä kärsinyt 007 No Time to Die siirtyi koronaviruksen takia marraskuulle. James Bond -elokuvan ensi-iltapäivämäärän piti olla 3. huhtikuuta useimmilla markkina-alueilla, myös Suomessa.

Bond-leffan siirryttyä Suomeen oli 3.4. tulossa vain yksi elokuva ensi-iltaan: Trolls: maailmankiertue -animaatio.

Nyt kalenteriin on kuitenkin ilmestynyt samalle päivämäärälle myös Roman Polanskin uusi ohjaustyö Upseeri ja vakooja. Upseerin ja vakoojan ensi-illaksi oli alun perin ilmoitettu 27. maaliskuuta.

Polanskin elokuvan päähenkilö on hieman erilainen vakooja kuin 007, mutta molemmat ovat upseereja. Upseeri ja vakooja kertoo kapteeni Alfred Dreyfusista, joka tuomittiin vakoilusta saksalaisille ja tuomittiin elinkautiseen Pirunsaarelle.

Upseeri ja vakooja ei ehkä kelpaa korvikkeeksi kaikille Bond-faneille, mutta elokuvan levittäjä Future Film on ilmeisesti havainnut hyvän markkinaraon, kun teattereissa on odotettua vähemmän uutuuksia.

Koronaviruksen uhriksi joutui vastikään toinenkin huhtikuulle aikataulutettu ensi-ilta. Koko perheen elokuva Petteri Kaniini: kani karkuteillä oli tulossa ensi-iltaan 10. huhtikuuta, mutta se saapuukin teattereihin näillä näkymin vasta elokuussa.

Lisää luettavaa