Uusi kauhuleffa hukkui Vonkkan jalkoihin USA:ssa – Blumhousen leffaputki ei mairittele

Vuosi käynnistyi alakuloisesti.

7.1.2024 22:03

Vuosi 2024 ei ole käynnistynyt erityisen railakkaasti, mitä tulee lippukassatuloksiin. Jason Blumin ja James Wanin Night Swim sai ensi-iltansa, mutta se jäi Timotheé Chalametin ihastuttavan Vonkka-leffan jalkoihin.

Vonkka tienasi viikonloppuna USA:ssa 14,4 miljoonaa dollaria, kun Night Swim onnistui nappaamaan vain 12 miljoonaa.

Eipä Night Swimin budjetti ollut kuin 15 miljoonaa dollaria, mutta tästä on näköjään tulossa poikkeuksellinen floppi Blumhouselle ja Atomic Monsterille.

Vonkka taas on tienannut jo 465 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti, joten se on jo kohtalainen hitti.

Blumhousella on menossa poikkeuksellisen surkea leffaputki M3ganin (2022) jälkeen. Night Swimin Rotten Tomatoes -tuoreusarvo on tällä hetkellä vain 27 prosenttia (katsojien prosentti 44). Five Nights at Freddy jäi vain 32 prosenttiin, Manaaja: Uskon merkin kriitikkotuoreusarvo on 22 ja Insidious: Red Door jäi 37 prosenttiin.

Eipä juuri mairittele. Blumhouse tarvitsisikin hyviä elokuvia, joten M3gan 2.0:n harteille on asetettu jättimäinen painolasti.

Episodi antoi Night Swimille kaksi tähteä viidestä.

”Kuinkakohan mones kerta tämä on jo, kun pätevästä kauhulyhytelokuvasta tehdään kokopitkä elokuva, joka tuntuu siltä, että se on lyhäri, josta on tehty kokopitkä elokuva? Aika harva näistä nimittäin onnistuu tuomaan mitään uutta siihen kompaktiin alkuperäiseen mittaansa.”

Lähde: AV Club

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia