Night Swim

Yöllisessä uima-altaassa kukaan ei kuule huutoasi (koska olet jo hukkunut). (Ikäraja K-16)

5.1.2024 10:18
MAA / VUOSI GENRE ENSI-ILTA 05.01.2024

Kuinkakohan mones kerta tämä on jo, kun pätevästä kauhulyhytelokuvasta tehdään kokopitkä elokuva, joka tuntuu siltä, että se on lyhäri, josta on tehty kokopitkä elokuva? Aika harva näistä nimittäin onnistuu tuomaan mitään uutta siihen kompaktiin alkuperäiseen mittaansa. Jason Blumin Blumhousen ja James Wanin Atomic Monsterin uusin yhteistuotanto onkin melko pölhöä kamaa.

Otetaan jonkinlainen ikiaikaisessa lähteessä asusteleva mörökölli, rakennetaan alkuperäiskansan palvoman paikan päälle talo ja komea uima-allas, tuodaan paikalle pahaa-aavistamaton perhe ja päästetään paha irti. Siinäpä Night Swim sitten olikin – vai oliko tämä sittenkin Poltergeist? The End.

No joo, kerrotaan hieman lisää. Entinen baseballtähti Ray Waller (Wyatt Russell) on saanut uran päättävän diagnoosin. Ray, vaimonsa Even (Oscar-ehdokas Kerry Condon) sekä lastensa Izzyn (Amélie Hoeferle) ja Elliotin (Gavin Warren) kanssa, hankkii yllämainitun talon, koska sen uima-altaassa voi harrastaa kuntouttavaa jumppaa. Ehkä isä pääsee vielä joskus palaamaan pelikentille? Ray alkaa parantua hieman liiankin hyvin ja samalla uima-altaalla tapahtuu kummia. Hui!

Lisätyt kohtaukset aiheuttavat lähinnä sen, että elokuva käy tunnin verran joutokäynnillä. Minkäänlaista jännitettä ei synny ennen finaalia, jolloin se varsinainen lyhäri käynnistyy, mutta se on jo aivan liian myöhäistä uneliaan katsojan kannalta.

Niko Ikonen

Night Swim -elokuvan traileri

Lisää luettavaa