Uusi Valerian-traileri paljastaa jo leffan juonta – ja se on kaukana sarjakuvasta!

26. heinäkuuta ensi-iltansa saavasta Valerian and the City of a Thousand Planets -tieteisseikkailusta on vihdoin julkaistu pitkä traileri.

Trailerista saa jo jonkin verran käsitystä siitä, mikä on elokuvan juoni. Sarjakuvansa lukeneille se vaikuttaa hyvin erilaiselta kuin 1970-luvun Tuhannen planeetan valtakunta -seikkailussa. Siinähän aika-avaruusagentti Valérian ja hänen työparinsa Laureline soluttautuvat valtavan imperiumin Game of Thronesin mieleen tuovaan pääkaupunkiin tutkimaan onko valtakunta mahdollinen uhka Galaxitylle ja tulevaisuuden maapallolle.

Elokuvassa kaksikko on määrätty valtavaan futuristiseen metropoliin, jossa avaruusrodut ovat vuosisatojen ajan jakaneet tietämystään ja sivistystään. Kaupunkia uhkaa mystinen pimeä voima, jonka alkuperä Valerianin (Dane DeHaan, kuva) ja Laurelinen (Cara Delevingne) pitää selvittää, ennen kuin se uhkaa koko universumia.

Trailerista tulee itse asiassa mieleen ohjaaja Luc Bessonin toinen avaruusseikkailu, The Fifth Element. Tavallaan ympyrä sulkeutuu, sillä Besson imi huikeaan tieteistoimintaansa vaikutteita nimenomaan Pierre Christinin ja Jean Claude Mézièresin sarjakuvista. Christin ja Mézières ovat osallistuneet myös The City of a Thousand Planets -elokuvan käsikirjoittamiseen.

Vaikka kyseessä on jo pitkän trailerin piirteet täyttävä makupala, sitä kutsutaan vielä teaseriksi. Lisää ennakkomateriaalia on luvassa toukokuussa.

Katso traileri alta:

Aiheeseen liittyvät jutut