Vain korkokengissä elokuviin – Cannesin syrjivä asenne on aiheuttanut suuren kohun

Carol

”Flatgateksi” nimetty kohujupakka Cannesissa on saanut melko ikäviä muotoja. Naisia, jotka käyttävät normaalipohjaisia kenkiä ei päästetä punaiselle matolle ja elokuvanäytöksiin. Käännytettyjen joukossa on jopa sellaisia henkilöitä, jotka eivät jonkin vamman vuoksi kykene käyttämään korkokenkiä.

Naisilta estettiin pääsy Cate Blanchettin ja Rooney Maran tähdittämän Carolin sekä Amy Winehouse -dokumentin Amyn näytöksiin.

Cannesin elokuvafestivaalien edustajat kertoivat Screen Dailylle, että naisille on pakollista käyttää korkokenkiä punaisen maton elokuvanäytöksissä, vaikka Cannesin johtaja Thierry Frémaux sanoikin seuraavaa Twitterissä: ”Huhu, että festivaali vaatisi korkokenkiä on täysin perusteeton.”

Tuottaja Valerie Richter kuitenkin kertoi The Telegraphille seuraavaa:

”Se on aivan naurettavaa. Me olemme kaikki työssä käyviä naisia, jotka kävelevät Cannesin katuja pitkin päivää tehden bisnestä. Eivät he voi pakottaa meitä käyttämään korkeita korkoja. Me laitamme kauniin puvun päällemme, jotta näyttäisimme juhlallisilta, mutta korkkaripakko on täysin väärin”, sanoo Richter, jolta on amputoitu osa jalkaa, joten hänkään ei voi terveydellisistä syistä korkkareita käyttää.

Kuva: Carol

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät jutut