”Valehtelija”, ”seksistinen ja rasistinen elokuva” – kunnia-Oscarin saaneen ohjaajan uusin elokuva saa paikalliselta tylyn tuomion

Juuri kunnia-Oscarilla palkittu ohjaaja Spike Lee on lähtenyt sanasotaan chicagolaisen räppärin, Chance the Rapperin, kanssa. Uusimmassa sananvaihdossa Chance the Rapper kutsuu Leetä ”leimiksi” ja ”valehtelijaksi”.

Joulukuussa 2015 Chance kritisoi Leen Chi-Raq-elokuvaa, sanoen sen olevan ”hyväksikäyttävä ja ongelmallinen” tavassa, jolla se käsittelee räppärin kotikaupunkia ja Chicagon jengiväkivaltaa.

”Et työskentele lasten parissa Chicagossa. Et asu täällä, et ole ikinä nähnyt jonkun kuolevan täällä”, räppäri twiittasi.

Lee vastasi kyseenalaistamalla Chancen kytkökset kaupungin pormestarin toimistoon, ja on sen jälkeen sanonut: ”Chance the Rapper on huijari – täysi huijari. Hän esittää olevansa kansan puolestapuhuja, mutta se tarkoittaa, että sinun täytyy puhua näkemästäsi totuudesta. Se ei tarkoita, että voit valita, mistä puhut.”

Chance ei jättänyt sanasotaa siihen, vaan on taas täräyttänyt Chi-Raqia vastaan.

”Tämä jätkä mainostaa tätä loukkaavaa ja epäonnistunutta floppielokuvaa… Joka kertoo Southsidesta… Vittu Evanstonista käsin… Ja sitten suuttuu, kun näytöksessä olevat opiskelijat kyseenalaistavat hänen seksistisen ja RASISTISEN elokuvansa, ja hän haluaa osoittaa sormensa minuun… Olet leimi. Mutta ennen kaikkea olet valehtelija”, Chance latoo.

Räppäri twiittasi myös, että Lee on aikoinaan anonut tätä tulemaan mukaan elokuvaan, ja jos ohjaaja ei lopeta valittamistaan, julkaisee Chance äänitallenteen tästä anomisesta.

Lähde: XXL

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut