Valkoisen talon kaatajat keilaavat seuraavaksi Lontoota

1.11.2013 08:18

Valkoisen talon valtaajista ja Yhdysvaltain presidentin kidnappauksesta kertonut Olympos on valloitettu -elokuva saa jatkoa.

London Has Fallen -jatko-osa seurannee Suomessa alkuperäisen nimikäännöstä ja julkaistaneen aikanaan ”Lontoo on valloitettu”-nimellä.

Olympoksesta tutut näyttelijät Gerard Butler, Angela Bassett, Aaron Eckhart, Morgan Freeman ja Radha Mitchell uusivat roolinsa Lontoossa, mutta Antoine Fuquan paluusta ohjaajaksi ei ole vielä tietoa.

Tarina vie jenkit Lontooseen Iso-Britannian pääministerin hautajaisiin. Kaupunkia on uhattu terrori-iskulla seremonioiden yhteydessä, joten toiminta-Butlerilla ja paikallisilla agenteilla on hommia.

Käsikirjoitus on lähtöisin samalta Creighton Rothenberger ja Katrin Benedikt -kaksikolta, joka oli vastuussa myös Olympos on valloitettu -elokuvan juonesta.

London Has Fallenin kuvaukset käynnistyvät vasta ensi kesänä, joten valmista joutuu odottamaan vielä hetken.

Keväällä ensi-iltansa saanut Olympos on valloitettu keräsi maailmalta lipputuloja noin 161 miljoonaa dollaria, jääden kakkoseksi loppukesän White House Down -kilpailijalleen, joka sai lipputuloja kasaan yli 204 miljoonaa dollaria. Merkittävä ero lukemissa tulee kuitenkin siitä, että Butlerin Olympos valmistui vain noin 70 miljoonalla, kun taas Channing Tatumin White House Down valmistui 150 miljoonan dollarin budjetilla.

Lähde: ScreenDaily

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa