Valta vaihtui jälleen Rotten Tomatoes -sivustolla: Yllättäjä nousee Citizen Kanen ja Paddington 2:n edelle 100 prosenttia tuoreeksi elokuvaksi

Meillä on uusi kuningas.

30.5.2021 17:01

Episodi uutisoi vähän aikaa sitten, että Rotten Tomatoes -sivustolla parhaimman elokuvan titteli putosi Orson Wellesin Citizen Kanelta, koska vuodelta 1941 löytyi aikalaisarvostelu, joka oli vähemmän myötämielinen elokuvaa kohtaan.

Rotten Tomatoesin tomaattimittari perustuu siihen, että mitä useampi kriitikko antaa elokuvalle positiivisen arvion, sen ”tuoreusprosentti” nousee. Käytännössä siis kriitikko joko suosittelee elokuvaa, jolloin elokuva saa fresh-arvion, jos elokuvaa ei suositella, se saa rotten-arvion. Citizen Kanella se oli 100 prosenttia, nyt vain 99 prosenttia.

Yllättäen Paddinton 2, vuodelta 2017 pääsi ykköspallille Citizen Kanen jälkeen. Se ei pysynyt siellä kovin kauaa, sillä Hollywood Reporter uutisoi Film Authorityn toimittajasta, joka arvioi elokuvan negatiivisesti BBC radiolle. ”Seison kritiikkini takana”, kriitikko Eddie Harrison sanoo nyt.

Näyttää siis siltä, että tunkiolla on uusi kuningas. Tällä hetkellä niin sanotusti ”parhaan elokuvan” titteliä Rotten Tomatoes -sivustolla pitää Toy Story 2, vuodelta 1999.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia