Variety noteerasi suomalaisohjaajan esikoiselokuvan tuotannon käynnistymisen! Haudankaivaja saa ensi-iltansa ensi vuonna

Hienoja uutisia kotimaisen elokuvan rintamalta.

23.8.2019 21:26

Suomalainen elokuvaprojekti on herättänyt suurta ennenaikaista kiinnostusta. Variety uutisoi helsinkiläisen Khadar Ahmedin ensimmäisen pitkän elokuvan tuotantoprosessin alkamisesta.

The Gravedigger (suomeksi Haudankaivaja) on ”romanttinen tragedia”, jossa djiboutilainen haudankaivaja pyrkii yhdistämään riitaisan perheensä. Pääroolissa nähdään Omar Abdi, joka näytteli myös Ahmedin käsikirjoittamassa ja Juho Kuosmasen ohjaamassa palkitussa lyhytelokuvassa Kaupunkilaisia, sekä kanadalainen näyttelijä-malli Yasmin Warsame.

Elokuva on Suomen lisäksi Ranskan ja Saksan yhteistuotanto. Haudankaivajan käsikirjoittaneen ja ohjanneen Ahmedin juuret ovat somaliassa, mutta hän on asunut Suomessa yli 20 vuotta. Ahmedin käsikirjoitus pääsi kuuden parhaan joukkoon maineikkaassa Sasha Grant -kilpailussa Abu Dhabissa vuonna 2011 ja vuonna 2015 Ahmed pääsi kehittämään käsikirjoitusta Cinéfondation-residenssiin, jota luotsaa Cannesin elokuvajuhlat.

Kuva elokuvan Me ei vietetä joulua kuvauksista

Lisää luettavaa