Venetsian elokuvajuhlille suomalaisia elokuvia

3.8.2010 15:17

Venetsian kansainväliset elokuvajuhlat järjestetään 1. – 11.9.2010. Sen toinen kilpailusarja Orizzonti esittää ohjelmistossaan kaksi suomalaista elokuvaa. Ne ovat Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen Erään hyönteisen tuho (7 min.) ja Elina Talvensaaren Miten marjoja poimitaan (19 min.).  Erään hyönteisen tuho -elokuvan on tuottanut Pohjankonna Oy, Elina Talvensaaren elokuva on Aalto yliopiston Taideteollisen korkeakoulun tuotantoa.

Venetsian elokuvajuhlat on uudistanut Orizzonti-sarjaansa. Festivaali nimittää sarjaa laboratorioksi, jossa yhdistyvät elokuvailmaisun uudet muodot lajityypistä ja elokuvien pituudesta riippumatta. Siksi sarja sekoittaa lyhyet ja pitkät elokuvat, fiktiot ja dokumentit, perinteisemmän ilmaisun ja kokeelliset elokuvat. Sarjan ohjaajanimiä ovat muun muassa Manoel de Oliveira, Catherine Breillat, Isaac Julien ja Paul Morrissey. Orizzonti-sarjan tuomaristoa johtaa iranilainen nykytaiteilija ja elokuvaohjaaja  Shirin Neshat.

Kirjailija Susanna Alakosken romaaniin perustuva ruotsalaisohjaaja Pernilla Augustin esikoiselokuva Sikalat kilpailee International Critics’ Week -sarjassa Luigi de Laurentiis Debut -palkinnosta sekä Regione del Veneto -palkinnosta. Elokuvan suomalainen osatuottaja on Tero Kaukomaa/Blind SpotPictures. Elokuvassa nähdään suomalaisnäyttelijät Outi Mäenpää ja Ville Virtanen.

Lisää luettavaa