Vielä hetken Netflixissä: Depp ja Jolie saattoivat pilata tämän leffan – jyräsivät tylysti ohjaajan

IMDb-arvosana on 6,0.

29.1.2024 12:00

Netflixin valikoimasta on poistumassa elokuva The Tourist (2010). Se on romanttinen, ja koominenkin elokuva vuodelta 2010, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Florian Henckel von Donnersmarck.

Leffa on  on uusintafilmatisointi vuoden 2005 ranskalaisesta elokuvasta Anthony Zimmer. Ilmestyessään vuoden 2010 elokuva herätti kysymyksiä, sillä yleisö ei oikein tiennyt onko kyseessä komedia vai draama. Ohjaajan mielestä se on komedia, jos on pakko valita. Hän kutsui sitä myös ”matkaromanssiksi, jossa on trillerielementtejä”.

Tarinassa amerikkalainen turisti Frank (Johnny Depp) matkustaa Italiaan, koska hän tarvitsee aikaa toipua sydänsuruistaan. Pian hän kokee iloisen yllätyksen, sillä hän kohtaa naisen nimeltään Elise (Angelina Jolie).

Episodin kolmen tähden arvostelussa kirjoitettiin seuraavasti:

The Tourist näyttää hyvin pintapuolisesti tarkasteltuna komealta elokuvalta. Sen tapahtumapaikkoina toimivat Venetsian maisemat ovat tietenkin varsin kauniita, eikä kuvaustekniselläkään puolella ole mainittavia ongelmia. Deppin ja Jolien kemiat toimivat kohtuullisesti, ja konkari Steven Berkoff on jälleen vakuuttava pahiksena.

Suurimmat ongelmat ovatkin taas kerran käsikirjoituspuolella. Elokuvan pari isompaa yllätyskäännettä nojaavat sen verran epätodennäköisiin tapahtumaketjuihin, että lottovoiton mahdollisuuskin uhkaa olla suurempi. The Tourist ei myöskään tarjoa juuri ollenkaan lihaa luittensa ympäriltä. Se on siis melko hajuton ja mauton kaluttava, mutta mikäli Johnny Depp ja Angelina Jolie yhdessä valkokankaalla on ylittämättömän houkutteleva ajatus, eikä ajatus luistele ennätysvauhtia raskaan työpäivän päätteeksi, voi elokuva olla kelpo ajanvietevaihtoehto.”

Venetsian maisemissa.

Ohjaaja Florian Henckel von Donnersmarck ohjasi loistavan leffan Muiden elämä (2006), jonka ansiosta hän sai suuren määräysvallan näyttelijävalintoihin ja käsikirjoitukseen. Kyseessä oli hänen suuren budjetin Hollywood-debyyttinsä.

Hänen näkemyksensä ei kuitenkaan toteutunut toivotulla tavalla The Tourist -elokuvassa, sillä hän joutui Jolien ja Deppin jyräämäksi. Päänäyttelijät ottivat kuvausten alkaessa ohjat käsiinsä, joten ohjaajan panos jäi vähäiseksi.

Kun häneltä myöhemmin kysyttiin, miksi hän teki elokuvan, hän sanoi, ettei yksinkertaisesti voinut vastustaa sen tekemistä kahden maailman viehättävimmän näyttelijän kanssa, maailman kauneimmalla paikalla – eli Venetsiassa.

Mainittakoon, että Jolie sanoi aikoinaan haastattelussa suostuneensa tekemään elokuvan vain siksi, että se olisi nopea työkeikka Venetsiassa, Italiassa.

Leffa poistuu palvelusta 14. helmikuuta. Alla traileri.

Lue myös: Jason Stathamin uusin toimintaelokuva on yllätyshitti – saapuu kohta Suomeen – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa