Vielä hetken Netflixissä: Costnerin vaatimus jätti hänet ulos leffasta – Matthew McConaughey hoiti vuoden 1996 loistoelokuvan

IMDb-arvosana on 7,4.

27.1.2024 12:00

Netflixin valikoimasta on poistumassa elokuva On aika tappaa (1996).

Elokuva sai vaihtelevia arvosteluja, mutta se oli kaupallinen menestys ja tuotti maailmanlaajuisesti 152 miljoonaa dollaria. Se on toinen kahdesta Joel Schumacherin ohjaamasta John Grishamin romaaneihin perustuvasta elokuvasta, joista toinen oli kaksi vuotta aiemmin julkaistu Päämies.

Tarinassa pikkukaupungin rauha järkyttyy, kun siellä tapahtuu kuvottava raiskaustapaus, jossa melkein kuolee 10-vuotias pikkutyttö. Oikeutta otetaan omiin käsiin, jonka jälkeen oikeutta jaetaan virkakoneiston taholta. Elokuvan pohjavireenä on mustien ja valkoisten väliset ristiriidat, jotka kärjistyvät mellakoiksi.

Kattavassa tähtikaartissa Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson, Ashley Judd, Donald Sutherland, Kiefer Sutherland, Oliver Platt sekä Charles S. Dutton. Ohjauksesta vastaa Joel Schumacher.

Elokuvan päärooliin harkittiin Kevin Costneria. Hän olisi kuitenkin halunnut koko projektin määräysvallan itselleen, ja tähän ei John Grisham suostunut.

Elokuvan ja kirjan pohjalta ollaan tekemässä sarjaa, ja sen päärooliin on kiinnitetty McConaughey. Sarja on edelleen kehityksessä.

Leffa on myös Disney Plussassa. Netflixistä se poistuu 14. helmikuuta. Alla traileri.

Lue myös: Jason Stathamin uusin toimintaelokuva on yllätyshitti – saapuu kohta Suomeen – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Variety, Looper

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia