Kuolleet lehdet -elokuvalla on vielä mahdollisuus voittaa merkittävä palkinto

Kuolleet lehdet tipahti Oscar-kisasta pois, mutta menestystä on mahdollista saavuttaa vielä muissa gaaloissa.

25.1.2024 07:48

Kuolleet lehdet on valittu ehdolle César-gaalassa parhaan ulkomaalaisen elokuvan palkinnon voittajaksi. Ranskalainen elokuvagaala järjestetään 49. kerran 23. helmikuuta Pariisissa. Kuolleet lehdet kilpailee kategoriassaan elokuvien Kidnapped, Oppenheimer, Perfect Days ja The Nature of Love kanssa.

Aki Kaurismäen ohjaamaa ja käsikirjoittamaa elokuvaa on hehkutettu jo pitkään, ja se on kerännyt kiitosta niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Leffan pääosia näyttelevät Alma Pöysti ja Jussi Vatanen.

Pöysti oli ehdolla parhaasta naispääosasta Golden Globe -gaalassa, mutta hävisi Hollywood-tähti Emma Stonelle. Hän sai pystinsä Yorgos Lanthimoksen elokuvasta Poor Things.

Ilman merkittäviä pystejä Kuolleet lehdet ei ole jäänyt, sillä se voitti tuomariston palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla. Elokuva on saanut menestystä myös eri tahojen laatimissa listauksissa.

Alma Pöysti ja koira.

Kuolleet lehdet sijoittui ensimmäiselle sijalle Time-lehden vuoden 2023 kymmenen parhaan elokuvan listalla, ja viidennelle sijalle Cahiers du Cinéman vuoden 2023 kymmenen parhaan elokuvan listalla.

Elokuva oli mukana myös National Board of Review’n vuoden 2023 viiden parhaan elokuvan listalla. AP News listasi elokuvan niin ikään vuoden parhaiden elokuvien joukkoon. AP Newsin listan laatijoista Lindsey Bahr sijoitti elokuvan sijalle kuusi ja Jake Coyle ykköseksi.

Elokuvaa on katsottu innolla Suomessa, ja se oli neljänneksi katsotuin elokuva vuonna 2023. Kotimaisista elokuvista se oli katsotuin. Alla traileri.

Lue myös: Sofia Vergaran rikossarja on nyt Netflixissä – tähti näyttelee kuuluisaa kartellipomoa – Episodi.fi

Lähde: THR, Wikipedia, Wikipedia

Lisää luettavaa