Vielä hetken Netflixissä: Huippuohjaajan selviytymiselokuva koukuttaa katsojan – leffassa esiintyvän firman työhakemukset nousivat 30 prosenttia

Poistuu suoratoistopalvelusta 26. huhtikuuta.

Netflixistä löytyy vielä hetken aikaa Cast Away – Tuuliajolla (2000) -elokuva. Kyseessä on varsin mainio selviytymistarina.

Tarinassa Tom Hanksin esitttämä FedExin työntekijä Chuck Noland on työmatkalla, kun hänen lentokoneensa tipahtaa traagisesti Tyyneenmereen. Hän selviää ainoana hengissä vain huomatakseen, että on yksin saarella keskellä ei mitään.

Voisi kuvitella, että elokuva, jossa mies puuhailee yksin saarella on tylsä, mutta ohjaaja Robert Zemeckis (mm. Paluu tulevaisuuteen -elokuvat) onnistuu pitämään katsojan varsin hyvin viihdytettynä. Ja Tom Hanksin ansiosta jopa lentopallo voi olla hauska koominen lisä.

Vaikka FedEx-kuljetuspalvelu on elokuvassa näkyvässä osassa, Zemeckisin mukaan FedEx ei maksanut elokuvantekijöille. FedExille elokuvasta oli paljon hyötyä varsinkin ulkomaan markkinoilla. Lisäksi työhakemukset firmaan lisääntyivät 30 prosenttia.

Elokuvassa nähdään myös muun muassa Helen Hunt ja Christopher Noth.

Aiheeseen liittyvät jutut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.