Vielä hetken Netflixissä: hyvä ja penkissä pitävä sarjamurhaajaleffa – ”kauhoo mielen syvistä liejuista esille ne etovimmat salaisuudet”

Esiosa klassikolle.

Punainen lohikäärme (Red Dragon, 2002) poistuu Netflixin valikoimasta 27. elokuuta.

Brett Rattnerin ohjaama kauhuelokuva perustuu Thomas Harrisin romaaniin ja on esiosa klassiselle Uhrilampaat-elokuvalle. Punainen lohikäärme kertoo eläkkeelle siirtyneestä FBI-agentista, Will Grahamista, joka kutsutaan jahtaamaan ”Hammaskeijuksi” kutsuttua sarjamurhaajaa. Graham joutuu pyytämään jahdissa apua sarjamurhaaja Hannibal Lecteriltä, jolla on historiaa Grahamin kanssa.

Pääosissa nähdään Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson, Mary-Louise Parker ja Philip Seymour Hoffman.

”Tuloksena on hyvä trilleri, jossa on erinomaisen lahjakkaat näyttelijät, kiehtova juoni ja penkissä pitävä ote. Punaisessa lohikäärmeessä on käytetty yhtä aikaa suru- ja ilomielisiä sävyjä. Sen voima nousee jännitteistä ja vastavoimien älykkäästä hyödyntämisestä. Se kauhoo mielen syvistä liejuista esille ne etovimmat salaisuudet. Se herkuttelee yhtä lailla kauniilla ja seksuaalisilla kohtauksilla. Ja se hyväksikäyttää myös katsojansa mielikuvitusta. Mitä parempi mielikuvitus, sen parempi on elokuvakokemus”, Episodin arviossa kirjoitettiin Punaisesta Lohikäärmeestä aikoinaan.

Katso traileri alta.

Lähde: Flixable

Aiheeseen liittyvät jutut