Vielä hetken Netflixissä: Mahtipontisen hieno mutta erittäin outo leffa – ”täynnä paranoiaa ja eksistentiaalista kauhua”

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 90.

24.9.2022 00:01

The Lighthouse (2018) poistuu Netflixistä 30. syyskuuta.

Robert Eggersin ohjaustyötä on vaikea asettaa mihinkään tiettyyn lajityyppiin, mutta sitä voisi kuvailla kauhuksi tai psykologiseksi trilleriksi. Mukana on myös huumoria.

1890-luvulle sijoittuva elokuva kertoo kahdesta majakanvartijasta (Robert Pattinson ja Willem Dafoe) syrjäisellä ja mystisellä Uuden-Englannin saarella. Homma menee saarella kerrassaan oudoksi.

The Lighthousen Rotten Tomatoes -prosentti on 90. Episodin arviossa elokuva sai neljä tähteä. Alla on otteita arviosta.

”Elokuvan jokainen kuva on tiukasti rajattu eikä hahmoilla tai yleisöllä ole mahdollisuutta paeta elokuvan kauhuja. Ja niitä kauhuja todella riittää. The Lighthouse ei ehkä koskaan ole varsinaisesti pelottava, mutta elokuvan kaikki 109 minuuttia ovat täynnä paranoiaa ja eksistentiaalista kauhua.”

”Eggersin elokuva on niin outo, että se saattaa vieraannuttaa katsojia. Toisaalta se olisi voinut olla oudompikin. Se ei tarjoa katsojalle minkäänlaisia ratkaisuja tai selityksiä, mikä on ajoittain turhauttavaa, mutta The Lighthouse on niin mahtipontisen hieno elokuva, että on vaikea välittää siitä ettei oikeastaan tiedä mitä tapahtuu. Elokuva jättää paljon varaa eri tulkinnoille katsojasta riippuen, ja sen jälkeen onkin hyvä pistäytyä lähiravintolassa muutamalla tasoittavalla, sillä The Lighthouse on humalluttavan hyvä elokuva”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa