Vielä hetken Netflixissä: Oscarin arvoinen leffa vaati toteutuakseen kolmen vuoden vakuuttelun – ihme sinänsä sillä tarina on kiehtova

IMDb-arvosana on 7,7.

Netflixistä voi vielä hetken katsella draaman Kaiken teoria (2014).

Elämäkertaelokuva kertoo yhdestä maailman merkittävimmistä ajattelijoista, edesmenneestä astrofyysikko Stephen Hawkingista. Se on myös tarina kahdesta ihmisestä, joiden rakkaus oli kyllin väkevää uhmaamaan kovintakin kohtaloa. Elokuva perustuu Stephenin vaimon Jane Hawkingin kirjoittamiin muistelmiin Travelling to Infinity: My Life with Stephen.

Jane Hawkingia piti vakuutella kolmen vuoden ajan, ennen kuin hän antoi tekijöille luvan tehdä leffan hänen kirjastaan. Ainakin Stephen Hawking vaikutti pitävän lopputuloksesta, sillä hän sanoi luulevansa välillä katsovansa itseään, kun hän seurasi Eddie Redmaynen Oscar-palkittua roolisuoritusta. Hän myös sanoi elokuvan olevan melko lailla totuudenmukainen.

Episodin neljän tähden arvostelussa kirjoitettiin seuraavasti:

”Elokuvaa voisi kritisoida häpeilemättömäksi Oscar-tärpiksi ja liian sentimentaaliseksi ja kaunistelluksi elämäkertaelokuvaksi. Kokonaisuus kuitenkin toimii, ja tarina onnistuu koskettamaan aidosti sekä säilyttämään mielenkiinnon alusta loppuun. Ennen kaikkea avainasemassa on Eddie Redmaynen erittäin vakuuttava ja hieno näyttelijäntyö. Redmayne onnistuu roolinsa haasteissa uskottavasti ja esittää luontevilla sävyillä etenevän sairauden eri nyansseja. Vahvan näyttelijäsuorituksen tekee yhtä lailla Felicity Jones.”

Elokuva poistuu suoratoistopalvelusta 30.9.2021. Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut