Vielä hetken Netflixissä: Potkut saanutta näyttelijää kutsuttiin kusipääksi – tuotantohelvetin läpi käynyt loistoleffa vuodelta 2018

IMDb-arvosana on 8,0.

27.8.2022 04:30

Netflixin valikoimasta löytyy vielä hetken aikaa elokuva Bohemian Rhapsody (2018).

Leffa kertoo legendaarisesta Queen-bändistä ja sen lahjakkaasta laulajasta Freddie Mercurystä. Tositarinassa käydään läpi yhtyeen vaiheita sen syntyajoista saakka. Matkaan mahtuu menestyksen lisäksi myös vaikeuksia.

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Elokuvan parasta antia musiikkikohtausten lisäksi on Rami Malekin upea roolisuoritus. Malek heittäytyy bändin johtohahmoksi täysillä. Bohemian Rhapsody onkin ennen kaikkea tarina siitä, miten Sansibarin saarella syntyneestä Farrokh Bulsarasta tuli kaikkien tuntema Freddie Mercury. Rocktähden kääntöpuolelta paljastuu hyvin yksinäinen hahmo, ja Malek on saanut rooliin kaikki tarvittavat sävyt.

Muihinkin bändin jäsenten rooleihin on löydetty loistavat tyypit. Brian Maytä esittävä Gwilym Lee on suorastaan hämmästyttävästi esikuvansa näköinen ja oloinen.”

Elokuvan tuotanto oli aluksi vaikeaa. Bändi halusi rooliin Sacha Baron Cohenin, mutta heidän välinsä tulehtuivat. Kitaristi Brian May sanoi myöhemmin Cohenin olevan kusipää, ja että potkut johtuivat ”erittäin hyvistä syistä”. Voit lukea asiasta lisää täältä: Queen-kitaristi Brian May alkuperäisestä Freddie Mercury -näyttelijästä Sacha Baron Cohenista – ”Kusipää”

Elokuva poistuu Netflixistä 2.9.2022. Alla traileri.

Lisää luettavaa