Viime vuoden ehkä parhaimmat elokuvat tulivat tästä maasta – Rotten Tomatoes -prosentti jokaisella yli yhdeksänkymmentä

Näistä elokuvista voi nauttia myös Suomen elokuvateattereissa.

14.1.2024 08:30

Viime vuoden puhutuimpia elokuvatapauksia olivat kesän megahitit Barbie ja Oppenheimer, Martin Scorsesen Killers of the Flower Moon, Kuolleet lehdet ja Sisu. Muun muassa.

Yksi maa kuitenkin erottuu edukseen, jos katsoo viime vuonna kansainväliseenkin levitykseen edenneitä elokuva. Se on Japani.

Saarivaltio toi elokuvateatterihin monipuolisia, genreiltään erilaisia huippuelokuvia.

Wim Wendersin ohjaama Perfect Days kertoo kauneuden löytämisestä arkisistakin paikoista, kun puolestaan mestariohjaaja Hayao Miyazakin uusin teos Poika ja haikara käsittelee menetystä ennennäkemättömän kauniin animaatiotaituruuden johdattamana.

Trillerin perään oleville löytyy Hirokazu Koreedan Monster ja loppuvuodesta teatterihin tullut Godzilla Minus One on ehkä paras elokuva, joka klassikkomonsterista on kuunaan tehty.

Kaikki mainitut elokuvat löytyvät Suomen elokuvateatterivalikoimaista, paitsi Perfect Days, joka saa kotimaisen ensi-iltansa 26. tammikuuta.

Jokainen elokuvista on saanut huippuarviot. Esimerkiksi Rotten Tomatoes -sivustolla jokaisen arvosteluprosentti alkaa yhdeksälläkymmenellä.

Japanin viime vuoden menestys elokuvien saralla on kirvoittanut keskustelua siitä, voisiko yksi tai useampi elokuva löytyi Oscar-ehdokkuuksien listalta, kun ne julkaistaan tammikuun 23. päivä.

Viimeksi vuonna 2021 japanilainen elokuva oli ehdolla parhaan elokuvan Oscar-palkintoon, kun Drive My Car sai ehdokkuuden.

Lisää luettavaa