Voiko 100 000 katsojaa olla väärässä? Luokkakokous 3 on pandemian katsotuin elokuva Suomessa

Kolme Luokkakokous-elokuvaa on kerännyt jo nyt yhteensä yli 800 000 katsojaa.

16.8.2021 08:55

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on ylittänyt 100 000 katsojan rajapyykin. Lukema tuli täyteen perjantaina 13.8. kun.

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on ensimmäinen tänä vuonna ensi-iltaan tullut elokuva, joka saavuttaa 100 000 katsojarajan elokuvateattereissa. Renny Harlinin ohjaama elokuva tuli ensi-iltaan 28.7.2021.

Ohjaaja on tuloksesta enemmän kuin iloinen:

”On upeaa nähdä katsojat jälleen elokuvateattereissa popcornit ja limut käsissään. Olen iloinen ja kiitollinen siitä, että Luokkakokous 3 on tuonut syyn hauskanpitoon elokuvissa kävijöille.” Hän jatkaa: ”Tiedämme, että koko vuosi on ollut haastava elokuva-alalle ja tämä on rohkaiseva askel kohti uusia menestystarinoita.”

Nippeä, yhtä elokuvan pääroolia, näyttelevä Aku Hirviniemi iloitsee elokuvan hienosta vastaanotosta:

“Elokuvan nähneiden kommenttien perusteella on se sama ilo ja riemu välittynyt valkokankaalle ja teattereihin, mikä meillä tekijöillä oli elokuvaa kuvattaessa. On mahtavaa huomata, että olemme voineet tuottaa iloa näinä, välillä haastavina aikoina. Olin erittäin iloinen huomatessani Imatran ensi-illan naurumellakasta, että tämä komedia todella toimii.”

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on jatkoa jättisuosituille, Solar Filmsin tuottamille Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuville, jotka ovat saaneet elokuvateattereissa yhteensä yli 800 000 katsojaa. Elokuva perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvasarjaan, kuten aiemmatkin Luokkakokous-elokuvat.

Elokuvaa tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa ja sen ovat käsikirjoittaneet Harlin ja Mari Perankoski.

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on tuottaja Markus Selinin ja Renny Harlinin ensimmäinen yhteistyö sitten Jäätävän poltteen vuodelta 1986.

Katso ohesta kohtauspätkä elokuvasta, jossa Jaajon esittämä Tuomas näyttää kuinka naisille soitetaan.

Lisää luettavaa